Olivia Colman

Datum narození: 30. 1. 1974
Místo narození: Norwich, Velká Británie
Výška: 170 cm
Profese: herečka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Olivia Colman obdržela v roce 2019 Oscara a Zlatý glóbus za hlavní roli v historickém snímku Favoritka (The Favourite).

Kromě úspěchu ve filmu Favoritka (The Favourite) byla Sarah Caroline Sinclair, rozená Colman, známá pod pseudonymem Olivia Colman, na Oscara nominována v roce 2021 za vedlejší roli v dramatu Otec (The Father) a rok nato za hlavní v dramatu Temná dcera (The Lost Daughter).

Zlatý glóbus Olivia Colman dostala také za svůj výkon v dramatických seriálech Noční recepční (The Night Manager) a Koruna (The Crown). Nominací na něj získala ještě několik.

Pochlubit se Olivia Colman může i dalšími oceněními, mj. cenou BAFTA za Favoritku, zvláštní cenou poroty ze Sundance Film Festivalu za výkon v dramatu Tyranosaurus (Tyrannosaur) či cenou Emmy.

Průlomovou seriálovou rolí Olivie Colman se stala postava v sitcomu Peep Show (2003 až 2015). Mezi další seriály, v nichž účinkovala, patří Green Wing (2004 až 2006), That Mitchell and Webb Look (2006 až 2008), Beautiful People (2008 až 2009) či Flowers (2016 až 2018).

Kromě již zmíněných filmů si Olivia Colman zahrála ve snímcích Železná lady (2011) či Humr (2015). Velkou hereckou příležitost dostala v dramatu z roku 2022 Jízda života (Joyride), kde ztvárnila advokátku Joy, matku novorozeného syna, s nímž byla unesena v taxíku.

V roce 2023 se Olivia Colman předvedla v jedné z ústředních postav životopisného dramatu Wonka nebo v seriálu studia Marvel Tajná invaze (Secret Invasion).

O OLIVII COLMAN ČTĚTE ZDE>>

V roce 2001 se Olivia Colman provdala za herce Eda Sinclaira, s nímž má dvě děti.

 

Další Herci

zobrazit profil Jakub Janatka
Jakub Janatka
zobrazit profil Jiří Pomeje
Jiří Pomeje
zobrazit profil Kristýna Frejová
Kristýna Frejová
zobrazit profil Alena Doláková
Alena Doláková
zobrazit profil Stefan Konarske
Stefan Konarske
zobrazit profil Jiří Zahajský
Jiří Zahajský
zobrazit profil Kamil Prachař
Kamil Prachař
zobrazit profil Nicholas Galitzine
Nicholas Galitzine