Ľuboš  Kostelný

Ľuboš Kostelný

Datum narození: 5. 7. 1981
Místo narození: Martin, Československo
Profese: herec
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Ľuboš Kostelný je slovenský činoherní a komediální herec, i když v soukromém životě vtipem nesrší.

Na svůj herecký talent upozornil Ľuboš Kostelný  už jako dítě. Od malička se objevoval v televizních pořadech a byl i jedním ze zpěváčků Petra Nagye. Přesto nikdy nesnil o tom, že se stane hercem. "Přišlo to tak nějak samo. Já jsem rád, že to takhle dopadlo," prozradil v jednom rozhovoru herec, který je na Slovensku úspěšný stejně jako v Česku. Po studiích na konzervatoři a následně na VŠMU v Bratislavě byl od roku 2003 členem Slovenského národního divadla, odkud v roce 2010 odešel na volnou nohu.

Pro české diváky jej objevil režisér Filip Renč, který ho obsadil do jedné z hlavních rolí muzikálu Rebelové (2001). S režisérem Vladimírem Michálkem natočil snímek O rodičích a dětech, v komedií Patrika Hartla Taková normální rodinka si zahrál roli Patrika a v slovenském filmu Muzika režiséra Juraje Nvoty účinkoval spolu s Janem Budařem a Táňou Pauhofovou. V roce 2002 získal cenu časopisu Reflex za nejlepší herecký výkon na festivalu Zlomvaz Praha.

24. ledna 2011 zažil strašnou tragédii, kdy po přistání v Moskvě na letišti Domodědovo byl svědkem šíleného teroristickém útoku, při kterém zahynulo pětatřicet lidí a mnoho cestujících bylo těžce zraněno. Ľuboš Kostelný cestoval spolu s kamarádkou, taktéž herečkou Zuzanou Fialovou, oslavit do Moskvy své narozeniny a oba byli zraněni. V jeho noze uvízla po výbuchu střepina a musel pak strávit týden na pozorování v nemocnici.

O ĽUBOŠOVI KOSTELNÉM ČTĚTE ZDE>>

Téma terorismu jako by mu bylo osudné. Nedlouho po dramatu v Moskvě ho totiž v Praze během diskotéky v jednom klubu obvinili z toho, že je terorista.

Ľuboš Kostelný se považuje za velkého fanouška Harryho Pottera. Po vzoru svého pedagoga Martina Huby učí na VŠMU herectví. V soukromí ho dlouho spojovali s Jánem Koleníkem.

 

Další Herci

zobrazit profil Jonathan Majors
Jonathan Majors
zobrazit profil Alexis Bledel
Alexis Bledel
zobrazit profil Helena Dytrtová
Helena Dytrtová
zobrazit profil Karel Heřmánek
Karel Heřmánek
zobrazit profil Miles Teller
Miles Teller
zobrazit profil Barbora Srncová
Barbora Srncová
zobrazit profil Robin Ferro
Robin Ferro
zobrazit profil Djimon Hounsou
Djimon Hounsou