Ben Mendelsohn

Ben Mendelsohn

Datum narození: 3. 4. 1969
Místo narození: Melbourne, Austrálie
Výška: 180 cm
Profese: herec
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Ben Mendelsohn, celým jménem Paul Benjamin Mendelsohn, se proslavil hlavně díky filmu The Year My Voice Broke. Za roli v seriálu Bloodline byl nominována na Zlatý glóbus.

Hereckou kariéru Ben Mendelsohn zahájil koncem 80. let 20. století v australské televizi a filmu. Zájem diváků mu přinesly role ve snímcích The Year My Voice Broke (1987) a The Big Steal (1990).

Průlom v herecké dráze Bena Mendelsohna přišel s rolí Andrewa „Pope“ Codyho v australském kriminálním dramatu Království zvířat (2010), za kterou obdržel cenu Australského filmového institutu pro nejlepšího herce.

Ztvárnil širokou škálu postav, včetně padouchů, problémových jedinců a složitých antihrdinů. Mezinárodního uznání se Ben Mendelsohn dočkal za své výkony v hollywoodských filmech Temný rytíř povstal (2012), Rogue One: A Star Wars Story (2016) a Ready Player One (2018). Spolupracoval s uznávanými režiséry, jakými jsou Steven Spielberg, Christopher Nolan či Ryan Gosling.

Za ztvárnění role Dannyho Rayburna v seriálu společnosti Netflix Bloodline (2015 až 2017) Ben Mendelsohn získal cenu Primetime Emmy a byl nominován na Zlatý glóbus.

Ben Mendelsohn se stal výraznou postavou filmového vesmíru Marvel, kde ztvárnil postavu Talose, a to ve filmech Captain Marvel (2019), Spider-Man: Daleko od domova (2019) nebo v seriálu Tajná invaze (Secret Invasion) z roku 2023.

V letech 2012 až 2016 byla manželkou Bena Mendelsohna filmová režisérka, scenáristka a spisovatelka Emma Forrest.

 

 

 

Další Herci

zobrazit profil Zdeněk Junák
Zdeněk Junák
zobrazit profil Aťka Janoušková
Aťka Janoušková
zobrazit profil Chantal  Poullain
Chantal Poullain
zobrazit profil Eliška Boušková
Eliška Boušková
zobrazit profil Karel Roden
Karel Roden
zobrazit profil Diana Mórová
Diana Mórová
zobrazit profil Michal Novotný
Michal Novotný
zobrazit profil Ľuboš  Kostelný
Ľuboš Kostelný