Ewan McGregor

Datum narození: 31. 3. 1971
Místo narození: Perth, Velká Británie
Výška: 177 cm
Profese: herec, producent
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Ewan McGregor získal Zlatý glóbus v roce 2018 za svůj výkon v seriálu Fargo. Za něj bodoval i na Critics Choice Awards.

Před televizní kamerou Ewan McGregor poprvé uspěl v seriálu Lipstick on Your Collar (1993), kde ztvárnil epizodní postavu vojáka. Celovečerní debut si odbyl v témže roce, a to ve filmu, který publikum neuchvátil, Jsme jenom lidi.

EVAM McGREGOR UKÁZAL HOLOU ZADNICI

Hereckou kariéru Ewana McGregora nastartoval thriller Mělký hrob (1994). Za svůj výkon získal cenu Empire Award pro nejlepšího britského herce. Za roli Marka Rentona ve zfilmovaném románu Irvina Welche Trainspotting dostal Empire Award, Scottish BAFTA  Awards a ALFS Awards.

Ewan McGregor si zahrál i sám sebe

Pak již šel z role do role. Jmenujme např. romantickou komedii Brassed Off, romantické drama The Pillow Book a další romantickou komedii Emma (s Gwyneth Paltrow). V minisérii Ewan McGregor: Na mašině kolem světa si zahrál sám sebe.

Jeho Obiho-Wan Kenobiho si diváci oblíbili v sériích Star Wars, Boba Wiltona si Ewan McGregor zahrál po boku George Clooneyho v černé komedii Muži, co zírají na kozy.

Na Zlatý glóbus byl Ewan McGregor nominován v kategorii Nejlepší herec - komedie/muzikál za výkony ve snímcích Moulin Rouge! a Lov lososů v Jemenu. V roce 2022 přišla další nominace, a to za hlavní roli v životopisném seriálu Halston.

McGregor v Karlových Varech

Herec a producent Ewan McGregor přijal pozvání účastnit se 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, kam dorazil 1. července 2023. Dostal Cenu prezidenta MFF KV.

O EWANU McGREGOROVI ČTĚTE ZDE>>

V letech 1995 až 2018 byla manželkou Ewana McGregora produkční designérka a umělecká šéfka Eve Mavrakis. V roce 2022 si vzal herečku Mary Elizabeth Winstead.

 

Další Herci

zobrazit profil Juraj Kukura
Juraj Kukura
zobrazit profil Michal Slaný
Michal Slaný
zobrazit profil Zdeněk Dolanský
Zdeněk Dolanský
zobrazit profil Ladilav Frej jr.
Ladilav Frej jr.
zobrazit profil Kryštof Zapletal
Kryštof Zapletal
zobrazit profil Jane Seymour
Jane Seymour
zobrazit profil Maisie Williams
Maisie Williams
zobrazit profil Luca Padovan
Luca Padovan