Jakub Žáček

Datum narození: 18. 3. 1975
Místo narození: Vlašim
Profese: herec
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Komik Jakub Žáček svou schopnost zahrát cokoli předvedl v seriálu TV Nova Comeback. Tohle dokáže nejen před kamerami, ale i v divadle.

Skvělá herečka Simona Babčáková, která má komediálního talentu na rozdávání, nemohla ve filmu Zoufalci režisérky Jitky Rudolfové snad mít „kvalitnějšího“ parťáka, než je její kolega, herec, komik Jakub Žáček. Předvedl to již v nováckém seriálu Comeback, kde sehrál spoustu „hlavních vedlejších rolí“ – od řemeslníků po Romy.

JAKUB ŽÁČEK ZVLÁDNE I KRYSU

Filmogralerie Jakuba Žáčka je velmi bohatá. Vzhledem ke svému umu zahrát „všechno“, dostal i řadu neuvěřitelných rolí. Vidět jste ho mohli kromě Comebacku (kolikrát byl naprosto k nepoznání), ve snímku Marka Najbrta Polski film, v němž byl krysou. Určitě to není špatná cesta, vždyť jen zavzpomínejte na Vladimíra Menšíka, který si zahrál medvěda či na Rudolfa Hrušínského jr., jenž se v televizní epizodě mění ve psa.

Jakub Žáček dále hrál i lidi, tedy někdy, a to např. ve filmech: Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko; Tu máš, čerte, krumpáč; Piko; a také třeba ve snímku Ve stínu.

Nadaný Jakub Žáček se narodil u Vlašimi. Střední uměleckou školu vystudoval ve Frýdlantu, pak studoval v Praze: Duncan Centre, Konzervatoř Jaroslava Ježka a DAMU, již absolvoval u profesora Josefa Krofty.

Čtyři roky byl Jakub Žáček členem HaDivadla v Brně. Je také známý z inscenací Divadla Archa, Minor nebo Divadla v Dlouhé. Je spoluzakladatelem libereckého Krátkého a úderného divadla, a to mj. s Markem Danielem.

O JAKUBU ŽÁČKOVI ČTĚTE ZDE>>

Herec a komik Jakub Žáček se netají tím, že je gay. V roce 2007 se oženil se scénografem a kostýmním návrhářem Markem Cpinem.

 

Články o celebritě

Herec z Comebacku Jakub Žáček (47): Podvedl partnera! Teď prosí o odpuštění Herec z Comebacku Jakub Žáček (47): Podvedl partnera! Teď prosí o odpuštění Poprvé na sebe výrazněji upozornil ve filmových Zoufalcích. V širší známost vešel jako „hlavní herec... číst článek
Iva Pazderková po rozchodu: Válení a polibky s kolegou na schodech Lucerny! Iva Pazderková po rozchodu: Válení a polibky s kolegou na schodech Lucerny! Před dvěma měsíci Iva Pazderková (42) oznámila konec vztahu s Hynkem Lorencem (37), s nímž žila 6 le... číst článek
Velká premiéra filmu Velká premiéra: Dojatá Janžurová a sexy Pazderková! Velká premiéra filmu Velká premiéra: Dojatá Janžurová a sexy Pazderková! Své velké premiéry se ve Varech dočkal také film herců Dejvického divadla Velká premiéra. Zatímco he... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Žaneta Fuchsová
Žaneta Fuchsová
zobrazit profil Miroslav Hanuš
Miroslav Hanuš
zobrazit profil Lubomír Kostelka
Lubomír Kostelka
zobrazit profil Filip Kaňkovský
Filip Kaňkovský
zobrazit profil Klára Melíšková
Klára Melíšková
zobrazit profil Michal Hruška
Michal Hruška
zobrazit profil Kiefer Sutherland
Kiefer Sutherland