Tomáš Matonoha

Datum narození: 13. 3. 1971
Místo narození: Brno
Profese: herec, moderátor, bavič
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Herec Tomáš Matonoha patří k nejvýraznějším osobnostem nezávislé komediální scény u nás. Zahrál si v mnoha filmech i seriálech. Krom toho uváděl mj. Miss České republiky nebo nominační večer Českého lva.

Po brněnské Janáčkově akademii nastoupil Tomáš Matonoha do HaDivadla, kde se ukázal ve Faustovi, Třech sestrách nebo v Králi Oidipovi. Uvedl v něm poprvé i svůj Komediograf. Poté přešel do pražského Rokoka. Ze scének, které předvedl Na stojáka, vytvořil vlastní one-man show Všichni moji hrdinové.

ROZHOVOR S TOMÁŠEM MATONOHOU NEJEN O KAPELE

Tomáš Matonoha se do povědomí veřejnosti dostal především v pořadu Na stojáka, kde se proslavil svým osobitým pozdravem Komunistické straně. S Pavlem Liškou tak řadu let lechtal bránice diváků v kabaretním Komediografu.

Policejní školu navštěvoval v komedii Byl jednou jeden polda. V Mistrech od Marka Najbrta řídil autobus. Zahrál si v Bestiáři, Gymplu, Doktorech z Počátků, Prázdninách nebo ve sladkých Bobulích. Hlavní roli získal do snímku Ulovit miliardáře nebo do Polského filmu, kde hráli i jeho kumpáni Pavel Liška, Josef Polášek a Marek Daniel.

Své nevšední nadání předvádí Tomáš Matonoha na obrazovkách i jako Tomi Paci, bývalá popová stár v sitkomu Comeback. Nohy se mu občas motaly v roli frajera Pepana z nekonečné Ulice. V televizi měl i vlastní reality show Udělám cokoli. V Taxíku pak pokládal soutěžní otázky svým překvapeným zákazníkům. Do antivirového programu namluvil brněnský hantec.

O TOMÁŠI MATONOHOVI ČTĚTE ZDE>>

Svoji manželku Lucií Benešovou poznal Tomáš Matonoha v roce 2003 během natáčení povídky Muž, kterého chtějí. Tomáš Matonoha a Lucie Benešová společně vychovávají čtyři děti: syna Luciána, kterého má herečka z prvního manželství s kolegou Filipem Blažkem, dále jejich syna Štěpána a dceru Laru. Dceru Sáru si vzali do pěstounské péče.

 

Další Herci

zobrazit profil Veronika Žilková
Veronika Žilková
zobrazit profil Anežka Rusevová
Anežka Rusevová
zobrazit profil Tomáš Dastlík
Tomáš Dastlík
zobrazit profil Jana Krausová
Jana Krausová
zobrazit profil Neil Patrick Harris
Neil Patrick Harris
zobrazit profil Antonio Banderas
Antonio Banderas
zobrazit profil Kateřina Brožová
Kateřina Brožová
zobrazit profil Maroš Kramár
Maroš Kramár