Kateřina Macháčková

Datum narození: 30. 11. 1949
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Kateřinu Macháčkovou, dceru herce a režiséra Miroslava Macháčka a operní pěvkyně Věry Štiborové, proslavily hlavní role i seriálové postavy.

Po absolutoriu pražské DAMU v roce 1972 Kateřina Macháčková nastoupila do angažmá v pražském Divadle S. K. Neumanna, což je dnešní libeňské Divadlo pod Palmovkou.

KDO NUTIL MACHÁČKOVOU K ROZVODU A POTRATU?

Macháčková hrála klíčové postavy

Půvabná Kateřina Macháčková se poprvé objevila ve filmu režiséra Vladimíra Čecha a scénáristy Jaroslav Dietla Bylo čtvrt a bude půl (1968), kde hlavní roli ztvárnil Michal Pavlata. Stejný režisér si Kateřinu Macháčkovou vybral do svého komediálního muzikálu Svatá hříšnice (1970). V ní si půvabná blondýnka zahrála jednu z hlavních rolí spolu s Martinem Štěpánkem, Ladislavem Peškem, Martinem Růžkem či Václavem Sloupem.

Dále to bylo třeba v snímku Hynka Bočana Plavení hříbat (1975), Dívka jako ty (1975), kde Kateřina Macháčková dostala hlavní roli stejně jako ve snímku Motýlí čas (1990), a to po boku Jaromíra Hanzlíka.

Macháčková zazářila v Životě na zámku

Kateřina Macháčková hrála v několika desítkách televizních filmů a seriálů. Jmenujme třeba Dynastie Nováků, Rozpaky kuchaře Svatopluka (jím byl komik Josef Dvořák), Cirkus Humbero, O zvířatech a lidech (ve skvělém obsazení: Karel Heřmánek, Jiřina Bohdalová, Ivana Chýlková, Josef Somr, Petr Nárožný) či Život na zámku (kde se si zahrála opět jednu z ústředních postav spolu s Tomášem Töpfrem, Kateřinou Hrachovcovou, Jiřinou Jiráskovou a Vlastimilem Brodským).

Kromě své herecké práce se také začala věnovat literární činnosti. Napsala knihu Zápisky z blázince. "V jedné době jsem byla ve složitější životní situaci a odjela jsem dokonce sama na Tahiti. A napsala jsem knihu Útěk z ráje. Měla jsem s sebou i malou kameru a natočila i amatérské video. Je to takový humoristický cestopis," řekla Blesku herečka.

KATEŘINA MACHÁČKOVÁ - DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI

Je dcerou herce a režiséra Miroslava Macháčka a operní pěvkyně Věry Štiborové. Z prvního manželství s hercem Petrem Svojtkou má Kateřina Macháčková syna Petra Svojtku ml.; z druhého s Ivanem Zmatlíkem dceru Helenu, jejíž babičkou byla ilustrátorka Helena Zmatlíková.

 

 

Články o celebritě

Polonazí Muži roku rozpálili známé dámy! Nosková po rozchodu, čiperná Bubílková i „Pamela“ z Účastníků Polonazí Muži roku rozpálili známé dámy! Nosková po rozchodu, čiperná Bubílková i „Pamela“ z Účastníků Letošní ročník soutěže krásy Muž roku 2023 představil svých dvanáct finalistů. A pánové to na tiskov... číst článek
Herec Petr Svojtka (†35): JAK HO ZABILY ALKOHOLOVÉ ORGIE? Herec Petr Svojtka (†35): JAK HO ZABILY ALKOHOLOVÉ ORGIE? Charismatický herec Petr Svojtka, psychiatr ze seriálu Arabela nebo princ Jižní říše z Malé mořské v... číst článek
41 let od smrti Petra Svojtky (†35): Usmýkala ho tramvaj! Tělo bylo znetvořené k nepoznání 41 let od smrti Petra Svojtky (†35): Usmýkala ho tramvaj! Tělo bylo znetvořené k nepoznání Byl mladý, talentovaný, pohledný... ale bohužel také extrovertní bohém, co rád se rád napil a rád ri... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Alena Doláková
Alena Doláková
zobrazit profil Justin Theroux
Justin Theroux
zobrazit profil Sofía Vergara
Sofía Vergara
zobrazit profil Kevin Spacey
Kevin Spacey
zobrazit profil Štěpán Benoni
Štěpán Benoni
zobrazit profil Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
zobrazit profil Zuzana Bydžovská
Zuzana Bydžovská
zobrazit profil Lilian Sarah Fischerová
Lilian Sarah Fischerová