Lucie Benešová

Datum narození: 18. 8. 1974
Místo narození: Praha
Profese: herečka, moderátorka, dablérka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Pět let pracovala Lucie Benešová jako Beruška – tak si říkaly moderátorky bulvárního pořadu Prásk. Její stěžejní profesí je ale herectví. Jejím manželem je herec Tomáš Matonoha.

V první filmu Zastihla mě noc se ukázala herečka Lucie Benešová už v jedenácti. Následovala komedie Blázni a vrazi či krimi Sametoví vrazi. Nebála se ani erotického Pekla v řetězech 2. S manželem hercem Tomášem Matonohou si zahrála ve sladkých Bobulích i ve svérázné komedii Polski film. Ještě předtím vystudovala Pražskou konzervatoř.

Několik rolí ji nabídla i televize. Předvedla se například v seriálech On je žena!, Ošklivka Katka či Život je ples. Ambiciózní postavu učitelky matematiky získala v Gymplu s (r)učením omezeným. Lucie Benešová spolupracuje s Branickým divadlem, Divadlem v Řeznické či s divadelní společností Háta. Oživila inscenace Kabelky nebo Sex, láska a žárlivost. Věnuje se také dabingu.

Tomáš Matonoha poznal Benešovou v roce 2003 během natáčení povídky Muž, kterého chtějí. Nyní vychovávají syna Štěpána a dcery Laru a Sáru, kterou si vzali do pěstounské péče. Z předchozího manželství s hercem Filipem Blažkem má Benešová ještě syna Luciána.

Mimoto je herečka Lucie Benešová patronkou projektu Dejme dětem šanci pomáhajícímu dětem z dětských domovů.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Dominika Kadlčková
Dominika Kadlčková
zobrazit profil Nikol Moravcová
Nikol Moravcová
zobrazit profil Monika Potokárová
Monika Potokárová
zobrazit profil Jan Slovák
Jan Slovák
zobrazit profil Milan Kundera
Milan Kundera
zobrazit profil Hanka Gelnarová
Hanka Gelnarová
zobrazit profil Lukáš Krpálek
Lukáš Krpálek
zobrazit profil Ornella Štiková
Ornella Štiková