Filip Blažek

Datum narození: 21. 8. 1973
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Ve dvaceti přelstil Filip Blažek Nesmrtelnou tetu - v pohádce od Zdeňka Zelenky se předvedl v roli plavovlasého prince. Pracovní nabídky se poté hrnuli ze všech uměleckých stran.

Po ukončení Pražské konzervatoře se vydal herec Filip Blažek na scény divadel Karlových Varů a Mostu. Do ABC nastoupil v roce 1994. Vinohrady mu poté nabídli roli v muzikálu Donaha!. Následoval hudební Krysař nebo Jack Rozparovač, kde v hlavní roli alternoval s Jiřím Langmajerem a Zdeňkem Podhůrským. Zahrál si i v dramatech Včera tě zabiju či Kutloch aneb I muži mají své dny.

FILIP BLAŽEK V NADUPANÉM TERÉŇÁKU

Kromě divadla mu role nabídli i televize a film. V roce 2004 se objevil Filip Blažek v komedii Duše jako kaviár. Následovalo roadmovie Pusinky nebo pohádka Kouzla králů. Jeho jméno zdobí i seriály Letiště, Cesty domů či Přešlapy. V nekonečné Ulici ztvárnil postavu homosexuála Martina Havránka, v divácky velmi oblíbeném seriálu Případy 1. oddělení vyšetřovatele.

O FILIPU BLAŽKOVI ČTĚTE ZDE>>

Filip Blažek chodil s Lucií Benešovou. Měli spolu syna Luciána. Vztah nakonec nevyšel, nicměné hereckými kolegy zůstáli i nadále. Po rozchodu se Filip Blažek seznámil s kosmetičkou Jolanou, se kterou vychovává dceru Johanku. Koncem května 2019 se vzali.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Pavla Gajdošíková
Pavla Gajdošíková
zobrazit profil Jan Šťastný
Jan Šťastný
zobrazit profil Pavel Kříž
Pavel Kříž
zobrazit profil Hedy Lamarr
Hedy Lamarr
zobrazit profil Jan Potměšil
Jan Potměšil
zobrazit profil Táňa Pauhofová
Táňa Pauhofová
zobrazit profil Jiří Michný
Jiří Michný