Kristýna Kociánová

Kristýna Kociánová

Datum narození: 11. 3. 1985
Místo narození: Kopřivnice
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Kristýna Kociánová se do povědomí veřejností zapsala díky roli v seriálu TV Nova Ordinace v růžové zahradě a moderováním pořadu Snídani s Novou.

Vystudovala hudebně dramatický obor na Janáčkově konzervatoři v Ostravě. Poté Kristýna Kociánová nastoupila do ostravského divadla Petra Bezruče na roční stipendium. V roce 2005 se rozhodla zakotvit na delší období v Klicperově divadle v Hradci Králové.

KRISTÝNA KOCIÁNOVÁ - JAK SE STALA KOČKOU?

Kristýna Kociánová sestrou v Ordinaci

V televizi se Kristýna Kociánová poprvé objevila v roce 2002. Tehdy si, ještě jako studentka, zahrála ve filmu Trosečníci, který natočil Tomáš Krejčí. Od roku 2005 se začala objevovat v Ordinaci v růžové zahradě po boku Báry Štěpánové nebo Petra Rychlého coby sestřička Mirka, kde ji dokonce srazil kamion.

Na Ordinaci navázaly dalšími seriály. V roce 2009 Proč bychom se netopili a o tři roky později v seriálu Ententýky. Kromě herectví Kristýna Kociánová fušovala i do role moderátorské, konkrétně v pořadu Snídaně s Novou, ale rychle skončila.

Kociánová přebrala Tomicové Malého

Dalších rolí se Kristýna Kociánová dočkala mj. v seiálech Přístav, Krejzovi, Slunečná nebo ve filmech Dukátová skálaTeambuilding či Show.

O KRISTÝNĚ KOCIÁNOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Mezi záliby Kristýny Kociánové patří cestování, vaření, jízda autem, lyžování a pobyt v přírodě. Když byla bez partnera, trávila nejraději čas na Moravě u rodičů a své sestry. 

Herečka Kristýna Kociánová se zamilovala do kolegy, o bezmála dvě dekády staršího Ondřeje Malého. Ten kvůli ní po 19 letech manželství opustil Pavlu Tomicovou. V létě 2022 se jim narodil syn.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Rudolf Hrušínský nejml.
Rudolf Hrušínský nejml.
zobrazit profil Pedro Pascal
Pedro Pascal
zobrazit profil Vojtěch Kotek
Vojtěch Kotek
zobrazit profil Pavla Vojáčková
Pavla Vojáčková
zobrazit profil Vladimír Čech
Vladimír Čech
zobrazit profil Barbara Ronchi
Barbara Ronchi
zobrazit profil František Němec
František Němec
zobrazit profil Petr Štěpánek
Petr Štěpánek