Petr Rychlý

Datum narození: 9. 8. 1965
Profese: herec, moderátor, dabér
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Po divadelních prknech kráčí Petr Rychlý od desíti let. Bránice diváků lechtal například v Ptákovinách a v pořadu Natočto ze sebe chrlil jeden vtip za druhým.

Po střední ekonomické škole nastoupil Petr Rychlý do divadla v Mostě, kde si zahrál ve Figarově svatbě nebo v Ostře sledovaných vlacích. V pražském Divadle na Vinohradech se předvedl v Poprasku na laguně a v Broukovi v hlavě.

V roce 1995 spoluzaložil Nadaci Fidlovačka. Díky ní vzniklo Divadlo Na Fidlovačce, jejímž členem je Petr Rychlý dodnes. Ukázal se ve hře Jakubowski a plukovník nebo v muzikálovém Kabaretu. Za roli Jenkinse, kterého ztvárnil v Habaďůře, získal v roce 2005 cenu za nejlepší herecký výkon na pardubickém Grand festivalu. Na Fidlovačce krom toho zrežíroval hru Člověk, zvíře a ctnost a komedii V korzetu pro tetu.

V televizi se Petr Rychlý poprvé objevil v seriálu Chlapci a chlapi. Následovaly Četnické humoresky, Černí baroni. Velmi populární je také jeho role doktora Mázla v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Našel se i v dabingu. Jednu z hlavních postav namluvil do sitkomu Přátelé nebo v seriálu Jmenuju se Earl. Uchytil se také jako moderátor - bavič. V pořadech Ptákoviny a Natočto komentoval vtipná videa.

Na Václavském náměstí v Praze má Petr Rychlý vlastní butik.

Herečka Pavla Rychlá, jeho bývalá žena, s ním má syny Ondřeje a Matěje. Po rozvodu se Petr Rychlý zamiloval do bývalé profesionální tenistky Jany Pospíšilové. Vychovávají spolu dceru Denisu a syna Petra.

 

Články o celebritě

Nové postavy v seriálu Jedna rodina: Rychlý počítá spermie Nové postavy v seriálu Jedna rodina: Rychlý počítá spermie Známí oblíbenci i nové postavy. Seriál Jedna rodina se rozrůstá o další hrdiny a osudy. Z domova pro... číst článek
Návrat Bahúla do Ordinace v ohrožení: Učí se znovu chodit Návrat Bahúla do Ordinace v ohrožení: Učí se znovu chodit Pokud jste věrnými fanoušky seriálu Ordinace v růžové zahradě, bezpochyby si pamatujete na doktora V... číst článek
Seriálová legenda Petr Rychlý: O POMOC ŽÁDAL PSYCHOLOŽKU! Seriálová legenda Petr Rychlý: O POMOC ŽÁDAL PSYCHOLOŽKU! Už osmnáct let je Petr Rychlý (58) primářem Mázlem z Ordinace v růžové zahradě. Při natáčení komediá... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Rosa Leslie
Rosa Leslie
zobrazit profil Petra Tenorová
Petra Tenorová
zobrazit profil Judit Bárdos
Judit Bárdos
zobrazit profil Marek Taclík
Marek Taclík
zobrazit profil Pedro Pascal
Pedro Pascal
zobrazit profil Stephen Amell
Stephen Amell
zobrazit profil Adam Sandler
Adam Sandler
zobrazit profil Hynek Čermák
Hynek Čermák