Eliška Boušková

Datum narození: 6. 9. 1979
Místo narození: Praha
Profese: herčka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Lékařka Aisha, Černoška z Afriky. To je role, kterou herečka Eliška Mesfin Boušková debutovala na televizní obrazovce, a to v Ordinaci v růžové zahradě 2.

Tým novácké Ordinačky se v únoru 2016 rozrostl o několik nových lékařů. Mezi nimi je i gynekoložka, vzdělaná a schopná Aisha, která do Česka přijela na stáž. Ztvárnila ji kudrnatá mulatka, rodilá Pražačka Eliška Mesfin Boušková. Jejími rodiči jsou Etiopan, jenž v Československu studoval Vysokou školu zemědělskou, a Češka, která se pro změnu odstěhovala do Francie. „Táta přijel na stipendium na studia. Měl první rok češtinu ve školicím středisku a moje máma byla jeho třídní,“ prozradila herečka o svých rodičích.

ELIŠKA MESFIN BOUŠKOVÁ – POSILA Z UGANDY

Po Ordinaci v růžové zahradě se objevily další role. Například v muzikálu Daniela Landy Kvaska (2007) či ve filmu Anglické jahody (2008). V témže roce se předvedla v seriálu Černá sanitka natočeném podle knihy Petra Janečka, v němž hráli např.  Roman Zach, Jitka Schneiderová, Svatopluk Skopal, Bohumil Klepl, Tereza Voříšková, Jiří Vyorálek či Zdeněk Žák.

Sympatická Eliška Boušková se věnuje především divadlu. Na pražské DAMU vystudovala obor činoherní herectví. V letech 2003 až 2006 byla v angažmá v Klicperově divadle v Hradci Králové a současně hostovala v Dejvickém divadle v Praze. V sezoně 2006/2007 začala působit v souboru Kašpar v divadle v Celetné. Zde jste ji mohli vidět třeba v představeních Židle, Višňový sad, Chanson? Šanson!, Běsi, Kašparova sláva vánoční, Rozmarné léto.

Výměnou stálého angažmá neskončilo její hostování v Dejvickém divadle. V této souvislosti připomeňme drama Teremin (hrají v něm: Ivan Trojan, David NovotnýMartin Myšička, Lenka Krobotová, Jaroslav Plesl, Tatiana Vilhelmová, Pavel Šimčík, Václav Jiráček a další).

 

Další Herci

zobrazit profil Aleš Háma
Aleš Háma
zobrazit profil Mark  Wahlberg
Mark Wahlberg
zobrazit profil Martin Huba
Martin Huba
zobrazit profil Lochlann Ó Mearáin
Lochlann Ó Mearáin
zobrazit profil Leighton Meester
Leighton Meester
zobrazit profil Petra Špalková
Petra Špalková
zobrazit profil Zoran Pingel
Zoran Pingel