Erdogan Atalay

Erdogan Atalay

Datum narození: 22. 9. 1966
Místo narození: Hannover, Německo
Výška: 160 cm
Profese: herec
Znamení: Panna

Životopis

Erdogan Atalay je fanouškům známý především jakok Semir Gerkhan z legendárního krimiseriálu Kobra 11, kde působí už přes 20 let.

Erdogan se narodil tureckému otci a německé matce. Vyrůstal v Německu. Jeho otec byl také herec, takže měl herectví v krvi. To stejné se ale nedá říct o jeho vztahu k turečtině. Přestože má částečně turecké kořeny, turecky se dodnes nenaučil.

Než se stal Erdogan hvězdou akčního oblíbeného seriálu, vystudoval scénické hraní na univerzitě v německém Hamburku. Zahrál si i několik rolí v menších divadelních představeních.

Semirem se stal v roce 1995

Roli vrchního komisaře Semira Gerkhana v Kobře 11 vyhrál v roce 1995, od té doby sešrotoval v seriálu stovky aut a způsobil si mnohačetná poranění, které by v reálném životě nepřežil nejspíš nikdo. Zatímco on ve stejné roli hraje dodnes, po jeho boku se vystřídalo spoustu parťáků. Ztvárnili je například Mark Keller, René Steinke, Christian Oliver, Gedeon Burkhard nebo Tom Beck. V roce 2020 se pak do Semirova týmu poprvé dostala policistka v podání Pii Stutzensteinové.

Ve svém volném čase se Erdogan rád věnuje jízdě na kolečkových bruslích, adrenalinovým sportům, potápění, jízdě na koni, boxu, bojovému umění a sebeobraně. Obklopení auty v seriálu má zajisté dopad i na jeho soukromý život.  Ve své garáži má zaparkováno hned několik kousků. Coby milovník adrenalinových sportů v nekterých dílech Kobry 11 nepotřeboval dubléra a nebezpečné scény ztvárnil sám.

Věnuje se řadě charitativních projektů

Herec často dokazuje svým fanouškům, že má velké srdce. Kromě toho, že se podílí na mnoha dobročinných akcích, je zapojen také do projektů jako "Celé Německo čte dětem", nebo je kmotrem projektu, který bojuje proti chudobě dětí. Rád se setkává i se svými fanoušky, které bere na natáčení nových epizod.

Erdogan je podruhé ženatý, s první ženou má dceru jménem Amira Pauleta Melisande , s druhou syna Marise.

 

Další Herci

zobrazit profil Ismael Cruz Córdova
Ismael Cruz Córdova
zobrazit profil Jaroslav Matějka
Jaroslav Matějka
zobrazit profil Bára Štěpánová
Bára Štěpánová
zobrazit profil Jack Nicholson
Jack Nicholson
zobrazit profil Meryl Streep
Meryl Streep
zobrazit profil Zdeněk Podhůrský
Zdeněk Podhůrský
zobrazit profil Filip Tůma
Filip Tůma
zobrazit profil Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch