Věra Křesadlová

Datum narození: 28. 2. 1944
Místo narození: Praha
Profese: herečka, zpěvačka, výtvarnice
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Věra Křasadlová, druhá manželka oscarového režiséra Miloše Formana, léta zářila v Semaforu. Po Sametové revoluci hlídala dům Václava Havla.

Vystudovala střední uměleckoprůmyslovou školu. Rockové nebe dobývala se skupinou Crystal. O několik let později vystupovala se Swing Bandem Ferdinanda Havlíka. Barvy Semaforu dotvářela Věra Křesadlová v inscenacích Faust, Kytice nebo Čarodějky.

VĚRA KŘESADLOVÁ - O FORMANOVI I O HAVLOVI

Na srazu bigbeatových kapel si jí všiml režisér Miloš Forman, a obsadil ji do svého filmu Konkurs, který vypráví o fiktivním castingu do divadla Semafor. Ve snímku nakonec Věra Křesadlová z divadla utekla. Ve skutečnosti v něm začala svou déle než pětadvacetiletou štaci.

Do její největší filmové role ji obsadil režisér Ivan Passer. Štěpu Věru Křesadlová ztvárnila v jeho Intimním osvětlení. Zahrála si i v Žertu podle románu spisovatele Milana Kundery. Následovali Skřivánci na niti, Nejasná zpráva o konci světa, Medvídek, 

Po Sametové revoluci pracovala Věra Křesadlová jako správcová rezidence prezidenta Václava Havla. Posléze se začala věnovat výrobě vitrážových lamp ve stylu Tiffany.

O VĚŘE KŘESADLOVÉ ČTĚTE ZDE>>

S Formanem má dvojčata

Věra Křesadlová byla v letech 1964 až 1999 manželkou režiséra Miloše Formana. Měla s ním dvojčata Petra a Matěje. Oba dva se rovněž vydali na divadelní dráhu. Rodinu ovšem rozdělil Formanův odchod za hranice.

Věra Křesadlová ovšem sama nezůstala. Po Formanově odchodu se seznámila s dramaturgem a scenáristou Janem V. Kratochvílem, jemuž porodila syna Radima.

 

Další Herci

zobrazit profil Helen Mirren
Helen Mirren
zobrazit profil Renata Olárová
Renata Olárová
zobrazit profil Nataša Gáčová
Nataša Gáčová
zobrazit profil Veronika Macková
Veronika Macková
zobrazit profil Daniel Craig
Daniel Craig
zobrazit profil Colin Farrell
Colin Farrell
zobrazit profil Milan Bahúl
Milan Bahúl