Martin Dejdar

Datum narození: 11. 3. 1965
Místo narození: Vysoké Mýto
Profese: herec, moderátor, zpěvák
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Martin Dejdar je známý a populární český herec, producent, moderátor, komik a dabér. Je známý především díky působení seriálům Zdivočelá země a Comeback.

Martin Dejdar absolvoval DAMU v Praze a později nastoupil do klubového divadla Studio Ypsilon. Zde se stal kolegou herců, jako jsou například Jiří Lábus nebo Oldřich Kaiser. Postupem času hostoval ve spoustě pražských divadel například v Realistickém divadle, kde byl součástí her Othello, Sluha dvou pánů nebo Anna Karenina.

MARTIN DEJDAR O ŽIVOTĚ NA FLORIDĚ 

První filmová hlavní role Martina Dejdara přišla s muzikálem Šakalí léta Jana Hřebejka a Petra Jarchovského. Po tomto filmu následovaly role ve filmech Amerika, Učitel tance (za kterého obdržel Českého lva), Slunce, seno, erotika, Proč a Příliš hlučná samota. Martin Dejdar si zahrál také v seriálech, například Zdivočelá země, Konec velkých prázdnin, Poslední sezonaComeback či Přístav.

Martin Dejdar se jako zábavný moderátor osvědčil v televizních pořadech Šance, Ptákoviny, Vaše velká premiéra a Na vlastní nebezpečí. S Tomášem Měcháčkem uváděl pořad Vylomeniny. Martin Dejdar je také producent. Koprodukoval film Panství z roku 1999 a byl producentem filmu Eliška má ráda divočinu.

O MARTINU DEJDAROVI ČTĚTE ZDE>>

Většina televizních diváků má jeho hlas spojený s animovanou postavou Barta Simpsona v americkém seriálu Simpsonovi. Jako dabér jej Martin Dejdar propůjčil mj. postavě mluvícího myšáka ve filmu Myšák Stuart Little. Připomněl se také porotcováním druhého i třetího ročníku soutěže Československo má talent na TV Prima.

Přijal nabídku do třetí řady úspěšné pěvecké show TV Nova Tvoje tvář má známý hlas (NEJNOVĚJŠÍ INFO ZDE), kde se střetla s Adélou Gondíkovou, Marthou Issovou, Tatianou Vilhelmovou, Markétou Konvičkovou, Milanem Peroutkou, Ondřejem Rumlem a Alešem Hámou.

Martin Dejdar má se svou manželkou Danielou dvě děti - syna Matěje a dceru Sáru. Jeho švagr je šéfem gangu, který unášel bohaté podnikatele, Michael Šváb.

 

Další Herci

zobrazit profil Valérie Zawadská
Valérie Zawadská
zobrazit profil Štěpánka Fingerhutová
Štěpánka Fingerhutová
zobrazit profil Owen Wilson
Owen Wilson
zobrazit profil Abby Elliott
Abby Elliott
zobrazit profil Mayim Bialik
Mayim Bialik
zobrazit profil Lukáš Pavlásek
Lukáš Pavlásek
zobrazit profil Zuzana Šavrdová
Zuzana Šavrdová
zobrazit profil Zuzana Slavíková
Zuzana Slavíková