Marcus Rutherford

Marcus Rutherford

Datum narození: 4. 4. 1995
Místo narození: Nottingham, Velká Británie
Výška: 188 cm
Profese: herec
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Marcus Rutherford byl na cenu BIFA nominován za svůj výkon v dramatu Poslušnost. Do povědomí milovníků seriálu jej dostala role ve fantasy Kolo času od (The Wheel of Time).

Studoval na prestižní Royal Central School of Speech and Drama v Londýně, kde se Marcus Rutherford zdokonalil v herectví a získal pevné základy v oblasti divadla a filmu.

Na filmovém plátně Marcus Rutherford debutoval v dramatu Poslušnost (2018) a jednou z vedlejších v thrilleru County Lines (2019). Na British Independent Film Awards (BIFA) byl nominován v kategorii Nejslibnější nováček.

Široké uznání Marcusi Rutherfordovi přinesla role Perrina Aybara ve fantasy seriálu Kolo času (The Wheel of Time). První série byla uvedena v roce 2021 na Amazon Prime Video, druhá měla premiéru 1. září 2023. V seriálu sdílel plátno se zavedenými profesionály. Prokázal tak schopnost obstát mezi zkušenými herci.

Stejně jako jeho kolegové, tak i Marcus Rutherford podstoupil fyzický trénink, aby se připravil na náročné akční scény, což mu zajistilo autentičnost při ztvárnění postavy bojovníka. Jeho výcvik a talent sahají do různých žánrů, což z něj učinilo všestranného herce, který je schopen přijmout různé role.

 

Další Herci

zobrazit profil Filip Rajmont
Filip Rajmont
zobrazit profil Jan Potměšil
Jan Potměšil
zobrazit profil Martin Havelka
Martin Havelka
zobrazit profil Gregor Bauer
Gregor Bauer
zobrazit profil Jaroslav Marvan
Jaroslav Marvan
zobrazit profil Casey Affleck
Casey Affleck
zobrazit profil Miluše Šplechtová
Miluše Šplechtová