Rosamund Pike

Rosamund Pike

Datum narození: 27. 1. 1979
Místo narození: Londýn, Velká Británie
Profese: herečka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Rosamund Pike byla v roce 2015 nominována na Oscara, Zlatý glóbus a na cenu BAFTA za hlavní roli v thrilleru Zmizelá. Zlatý glóbus si odnesla roku 2021 za svůj výkon v krimi dramatu Jako v bavlnce.

Chodila na střední školu Badminton School v Bristolu, poté Rosamund Pike vystudovala anglickou literaturu ve Wadhamově koleji Oxfordské univerzity.

V době studií se Rosamund Pike objevila v britských televizní seriálech, jako jsou Takové anglické manželství, Manželky a dcery nebo Love in a Cold Climate. Posléze si zahrála ve filmech Pýcha a předsudek (2005), Náhradníci (2008), Škola života (2009), Johnny English se vrací (2011), Hněv titánů (2012) či U konce světa (2013).

Za roli Amy Dunne v psychologickém thrilleru Zmizelá (Gone Girl) z roku 2014 byla Rosamund Pike  nominovaná na OscaraZlatý glóbus a ceny SAG a BAFTA.

Zlatý glóbus Rosamund Pike dostala díky roli v krimi dramatu Jako v bavlnce (2020). Jednu z ústředních postav ztvárnila v dobrodružném fantasy seriálu Kolo času (The Wheel of Time), jehož druhá série měla premiéru v září 2023.

Na divadelních prknech si Rosamund Pike vysloužila uznání za své výkony v mnoha divadelních hrách. Jmenujme např. Hitchcock Blonde v londýnském West Endu.

Rosamund Pike hraje na violoncello a plynně hovoří německy a francouzsky.

V roce se 2009 se partnerem Rosamund Pike stal podnikatel Robie Uniacke.

 

Další Herci

zobrazit profil Jonathan Majors
Jonathan Majors
zobrazit profil Jan Přeučil
Jan Přeučil
zobrazit profil Robert  Englund
Robert Englund
zobrazit profil Aneta (Anie Darling)
Aneta (Anie Darling)
zobrazit profil Ralph Fiennes
Ralph Fiennes
zobrazit profil Martin Kavan
Martin Kavan
zobrazit profil Radoslav Brzobohatý
Radoslav Brzobohatý
zobrazit profil Čestmír Řanda st.
Čestmír Řanda st.