Daniel Henney

Daniel Henney

Datum narození: 28. 11. 1979
Místo narození:  Carson City, Michigan, USA
Výška: 188 cm
Profese: herec, model
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Daniel Henney je americký herec a model, který se proslavil v Jižní Koreji, kde se stal jednou z nejuznávanějších a nejvyhledávanějších tváří tamního módního průmyslu.

Svou kariéru v modelingu Daniel Henney, celým jménem Daniel Philip Henney, začal roku 2001 ve Spojených státech. Zatímco dokončoval vysokou školu, pracoval ve Francii, Itálii, Hong Kongu a na Taiwanu. Účinkoval také v několika reklamních spotech.

Později se Daniel Henney proslavil v Jižní Koreji, kde se stal jednou z nejuznávanějších a nejvyhledávanějších tváří tamního módního průmyslu.

Přestože nemluvil korejsky, byl Daniel Henney jednou z hvězd hitu My Lovely Sam Soon. Šlo o tamní nejpopulárnější drama roku 2005. Na televizní obrazovce debutoval rolí Dr. Henryho Kima, přestože nešlo o ústřední postavu, jemu přinesla mezinárodní úspěch.

V hollywoodských produkcích si Daniel Henney zahrál ve filmech Seducing Mr. Perfect (2006), X-Men Origins: Wolverine (2009), kde ztvárnil agenta Zera, nebo v thrilleru Nezvěstná (2023).

Svůj hlas Daniel Henney propůjčil postavě Tadashiho Hamady v animovaném filmu společnosti Disney Big Hero 6 (2014), který se zaznamenal komerční úspěch a kladně byl přijat i kritikou.

Jako al'Lan Mandragoran  se Daniel Henney předvedl v dobrodružném fantasy seriálu Kolo času (The Wheel of Time), jehož druhá série měla premiéru v září 2023.

Kromě hraní a modelingu se Daniel Henney věnuje charitativní činnosti. Podporuje projekty související se vzděláváním dětí v Jižní Koreji a v dalších asijských zemích.

Daniel Henney hovoří plynně anglicky i korejsky, což mu umožňuje bezproblémovou práci v hollywoodském i korejském zábavním průmyslu.

V roce 2023 se manželkou Daniela Henneyeho stala japonsko-americká modelka a herečka Ru Kumagai.

 

Další Herci

zobrazit profil Andrea Buršová
Andrea Buršová
zobrazit profil Kateřina  Janečková
Kateřina Janečková
zobrazit profil Zuzana Porubjaková
Zuzana Porubjaková
zobrazit profil Nassim Si Ahmed
Nassim Si Ahmed
zobrazit profil Hadar Ratzon Rotem
Hadar Ratzon Rotem
zobrazit profil Russell Tovey
Russell Tovey
zobrazit profil Zuzana Kajnarová
Zuzana Kajnarová
zobrazit profil Robin Ferro
Robin Ferro