Ondřej Havel

Ondřej Havel

Datum narození: 27. 9. 1994
Profese: herec, zpěvák, tanečník
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Herec, zpěvák a tanečník Ondřej Havel se přes dětské role dostal až do Národního divadla. Jeho talent nepominuli ani autoři televizní produkce; a ve svých 22 letech si zasoutěžil o zlato v Pevnosti Boyard.

Talentovaný Ondřej Havel má za sebou dětské divadelní role. Televizním divákům se přestavil také ještě jako kluk, a to v seriálech ČT 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem a Vyprávěj či TV Nova Ulice. Studio Ostrava si jej poté vybralo pro roli v pohádce Tři srdce (2007) režiséra Václava Křístka. Zde si Ondřej Havel zahrál s Pavlem Rímským, Janem Potměšilem, Norbertem Lichým či Tomášem Jeřábkem. Hned o rok později ztvárnil roli Lukáše v krátkometrážním snímku Bába, který zvítězil ve studentské sekci Cinéfondation festivalu v Cannes. Do své pohádky Kouzla králů (2008) jej obsadil režisér Zdeněk Zelenka. Objevil se v další seriálové i filmové produkci. Jmenujme např. sérii Všechny moje lásky, kde se potkal s Mahulenou Bočanovou, Janem Šťastným, Miluší Šplechtovou, Ilonou Svobodovou a zejména s hlavní postavou v podání Veroniky Žilkové, která je též uznávanou pedagožkou.

Herecké zkušenosti Ondřej Havel sbíral již od pěti let. Tehdy začal navštěvovat pěvecko-dramatický soubor Vltavín. V deseti byl přijat do Dětské opery Praha. Díky své dlouholeté průpravě se brzy mohl postavit na prkna Národního divadla. Zde hrál v představeních Cyrano z Bergeracu, Otec doma a Lucerna či v GoJa Music Hall v muzikálu Les Miserable, v němž ztvárnil roli Gavroche, dále v inscenacích Richard III. (role prince Williama) a Sněhová královna (role Káje).

Ondřej Havel je i vyhledávaný dabér (Toy Story 3, Koralína a svět za tajemnými dveřmi nebo Streetdance). Talentovaný herec a zpěvák sklízí i sportovní úspěchy. Hrál sedm let závodně fotbal, několik let tenis a mezi jeho koníčky patří i snowboard, lyže, kolo a golf.

ONDŘEJ HAVEL A PEVNOST BOYARD

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Maisie Williams
Maisie Williams
zobrazit profil Michael Keaton
Michael Keaton
zobrazit profil Miles Teller
Miles Teller
zobrazit profil Gugu Mbatha-Raw
Gugu Mbatha-Raw
zobrazit profil Samuel Arnold
Samuel Arnold
zobrazit profil James McAvoy
James McAvoy
zobrazit profil Roman Říčař
Roman Říčař
zobrazit profil Eva Čížkovská
Eva Čížkovská