Matouš Ruml

Datum narození: 4. 10. 1985
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

„Pane Ozzáku, týýý jo!“ Kdo sledoval Comeback, ví o koho jde. Postavu puberťáka Lexy ztvárnil nadaný herec Matouš Ruml, který je ale ve skutečnosti ženatý a má tři děti.

Matouš Ruml je český herec, který vystudoval hudebně dramatické oddělení Pražské konzervatoře. Školu ukončil absolutoriem v roce 2008. Během studia hostoval v absolventských představeních starších ročníků i v Divadle ABC a ve Stavovském divadle.

Od srpna 2008 je Matouš Ruml členem souboru Městského divadla v Mladé Boleslavi, hostuje ale i v jiných divadlech. S Janem Cinou účinkuje na festiválku pantomimy, pohybu a improvizace Vystupoval také v dětském televizním pořadu Hřiště 7 a uvádí televizní magazín Za obzorem.

Jeho tvář je známá především díky kultovnímu seriálu Comeback, kde Matouš Ruml jako puberťák Lexa Bůček nekriticky obdivoval Ozzáka (Martin Dejdar) a miloval spolužačku Ivu Pacovskou (Kristýna Leichtová).

Hlavní roli Matouš Ruml dostal v komediích 10 způsobů jak sbalit holku či Ubal a zmiz nebo v seriálu TV Prima Hořký svět.

Matouš Ruml je laureátem Ceny Zuzany Navarové a Thálie pro mladého činoherce za rok 2012.

O MATOUŠI RUMLOVI ČTĚTE ZDE>>

Od roku 2007 je Matouš Ruml ženatý s herečkou Terezou Rumlovou, mají syna Nathanaela (narozen 2009), dceru Miu (2011) a syna Liama (*2019).

 

Články o celebritě

Vyšetřete vraždu, vydejte se za dobrodružstvím i do pohádky… V audioknižních tipech Vyšetřete vraždu, vydejte se za dobrodružstvím i do pohádky… V audioknižních tipech Výlet do 25. století během pečení rohlíčků? Zjištění, jak dodržovali heslo „jeden za všechny, všichn... číst článek
Superžena Eva Toulová před svatbou: Laškovala se striptéry! Superžena Eva Toulová před svatbou: Laškovala se striptéry! Už za dva týdny řekne »ano« na ostrově Mauricius. Režisérka a herečka Eva Toulová (33) chystá nezapo... číst článek
Comeback hlásí comeback! »Ozzák« Dejdar promluvil Comeback hlásí comeback! »Ozzák« Dejdar promluvil Diváky vymodlené pokračování úspěšného sitcomu Comeback by se mohlo stát skutečností. Představitel O... číst článek

Další Herci

zobrazit profil René Slováčková
René Slováčková
zobrazit profil Ľubica Blaškovičová
Ľubica Blaškovičová
zobrazit profil Anna Kameníková
Anna Kameníková
zobrazit profil Sofía Vergara
Sofía Vergara
zobrazit profil Martin Zahálka
Martin Zahálka
zobrazit profil Simona Babčáková
Simona Babčáková
zobrazit profil Dagmar Teichmannová
Dagmar Teichmannová