Eliška Jansová

Datum narození: 13. 10. 1992
Profese: herečka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Herečka Eliška Jansová televizní diváky upoutala ve vánočních pohádkách Princezna a písař a Svatojánský věneček. Věnuje se divadlu a objevila se i v reklamě.

Sklony k herectví měla Eliška Jansová již odmala. Osud ji však zavál na Gymnázium Christiana Dopplera, zaměřeném na matematiku a fyziku. Po maturitě se ale k herectví vrátila a vystudovala obor činoherní herectví na DAMU. Diváci ji tak mohli vidět na scéně Divadla Disk (předsvatební Opilí, Povídky z vídeňského lesa, Rituální vražda Gorge Mastromase), v Divadle v Dlouhé (Tři mušketýři), v Divadle U Valšů (Polib tetičku aneb Nikdo není bez chyby), v Divadle F. X. Šaldy Liberec (Atomová kočička, Princové jsou na draka) či v příbramském Divadle Antonína Dvořáka (Sen noci svatojánské, Goldoniáda).

ELIŠKA JANSOVÁ NEUHLÍDALA KALHOTKY

Na televizní obrazovce se Eliška Jansová představila ve vánočních pohádkách České televize. Roku 2014 to bylo v roli dvorní dámy v příběhu Karla Janáka Princezna a písař, které ztvárnili Monika Timková a Matouš Ruml. O rok později „povýšila“ na princeznu v pohádce Jiřího Stracha Svatojánský věneček, kde se jejím ženichem stal obyčejný chasník v podání Jiřího Mádla. Zahrála si také v krátkém filmu Karla Janáka Rybička (2015). Komediálně laděný příběh pojednává o kouzelné rybce, nepovedených přáních a prázdninách, které si každý představoval úplně jinak. Do svého životopisného seriálu Bohéma (2017) si půvabnou Elišku Jansovou vybral režisér Robert Sedláček. Ústřední postavy v něm ztvárnili Michal Dlouhý, Vladimír Javorský, Jaroslav Plesl, Saša Rašilov a Judit Bárdos.

Televizní diváci, kteří minuty reklam tráví u obrazovek, si Elišku Jansovou mohou pamatovat ze spotu na jeden oblíbený nealkoholický nápoj.

O ELIŠCE JANSOVÉ ČTĚTE ZDE

 

Další Herci

zobrazit profil Jana Švandová
Jana Švandová
zobrazit profil Miloš Hlavica
Miloš Hlavica
zobrazit profil Jiří Dlouhý
Jiří Dlouhý
zobrazit profil Daniel Bambas
Daniel Bambas
zobrazit profil Jan Vondráček
Jan Vondráček
zobrazit profil František Derfler
František Derfler
zobrazit profil Luděk Sobota
Luděk Sobota
zobrazit profil Michaela Badinková
Michaela Badinková