Marta Dancingerová

Datum narození: 26. 9. 1991
Místo narození: Znojmo
Profese: herečka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Marta Dancingerová se televizním divákům předvedla zejména jako princezna Radost ve vánoční pohádce Slíbená princezna natočené podle Karla Jaromíra Erbena.

Během studií na DAMU Marta Dancingerová hostovala v divadle J. K. Tyla v Plzni nebo v Městském divadle v Mladé Boleslavi. V dubnu 2016 přijala angažmá ve Švandově divadle na pražském Smíchově, kde se představila v inscenacích Závislosti navzdory, Zabít Johnnyho Glendenninga, Popeláři nebo Šoa.

MARTA DANCINGEROVÁ - TĚHOTNÁ PRINCEZNA

Po konzervatoři v Brně a začátku studií na DAMU se Marta Dancingerová objevila v celovečerní komedi Westernstory (2011).

Dalším počinem Marty Dancingerové před profesionálními kameramany byla role ve francouzsko-německo-americkém krimi seriálu Bez hranic (2013), dále pak v sérii z produkce HBO Až po uši (2014) Jana Hřebejka.

Hlavní ženskou postavu Marta Dancingerová ztvárnila v jedné z vánočních pohádek České televize s názvem Slíbená princezna (2016), která byla natočena podle předlohy Karla Jaromíra Erbena.

Jednu z ústředních postav Marta Dancingerová ztvárnila v seriálu Duch, hlavní pak v tragikomickém Kukačky nebo v dramatickém Zlatá labuť, který měl premiéru v roce 2023.

V roce 2022 Marta Dancingerová vydala knížku pro děti s názvem Nikolas a tajemství Snozemě.

Nabídku ČT zatančit si ve StarDance 2024 Marta Dancingerová neodmítla. Naopak ji s radostí přijala.

O MARTĚ DANCINGEROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Marta Dancingerová má syna Antonína s hercem Markem Pospíchalem.

 

 

 

Články o celebritě

StarDance odhalila první pětici hvězd! Kromě Vondráčkové Paulová či hvězda Kukaček StarDance odhalila první pětici hvězd! Kromě Vondráčkové Paulová či hvězda Kukaček Populární taneční soutěž StarDance hlásí návrat, a zatímco v posledních dnech se řešilo spíše složen... číst článek
Pořádná závislost Taťjany Medvecké: Nedokáže přestat! Pořádná závislost Taťjany Medvecké: Nedokáže přestat! Asi by to nikdo nečekal, ale čerstvě sedmdesátiletá Taťjana Medvecká každý den visí na internetu. „J... číst článek
Premiéra Návštěvy na zabití: Závislá Medvecká a slavní s mladšími kopiemi! Premiéra Návštěvy na zabití: Závislá Medvecká a slavní s mladšími kopiemi! Asi by to nikdo nečekal, ale čerstvě sedmdesátiletá Taťjana Medvecká každý den visí na internetu. „J... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Vladimír Hajdu
Vladimír Hajdu
zobrazit profil Kamila Kikinčuková
Kamila Kikinčuková
zobrazit profil Beáta Kaňoková
Beáta Kaňoková
zobrazit profil Anna Šišková
Anna Šišková
zobrazit profil Kim Basinger
Kim Basinger
zobrazit profil Ljuba Krbová
Ljuba Krbová
zobrazit profil Jaroslav Blažek
Jaroslav Blažek
zobrazit profil Harrison  Ford
Harrison Ford