Petr Batěk

Datum narození: 27. 5. 1972
Místo narození: Plzeň
Profese: herec, hudebník, moderátor, redaktor
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Petr Batěk, který se řadu let věnuje muzice, je starším bratrem herce Pavla Baťka. Společně je diváci mohli vidět v oblíbeném krimi seriálu Duch nebo v komedii Zejtra napořád.

Od patnácti let se Petr Batěk věnuje hudbě, na bicí hrál v několika kapelách. Od roku 1994 působil v Plzni v několika ochotnických souborech. V roce 1999 pracoval jako redaktor zpravodajství v Českém rozhlasu Plzeň.

PETR BATĚK SI OTEVŘEL PENZION

Petr Batěk hrál i ve Vyprávěj

V letech 2000 až 2008 Petr Batěk působil v Městském divadle v Mostě. Poté byl několik let členem souboru Západočeského divadla v Chebu. V Praze jej mohli diváci vidět v Divadle Na Fidlovačce, v Divadle na Vinohradech nebo v Národním divadle, kde začal hostovat v roce 2016.

Na televizní obrazovce se Petr Batěk objevil v řadě seriálů. Jmenujme např. Vyprávěj, Gympl s (r)učením omezeným, Cyril a Metoděj - Apoštolové Slovanů, Atentát, Čechovi, Modrý kód nebo ve fantasy krimi sérii Duch, kde hraje společně se svým bratrem Pavlem Baťkem.

V komedii Petr Batěk ztvárnil revizora

Bratři se na place potkali již při natáčení romantické komedie Zejtra napořád (2014). Pro Petra to byl filmový debut, pro Pavla hlavní role. Tu Petr Batěk dostal v komedii Jak se moří revizoři (2018). Ztvárnil revizora. Dále si zahrál mj. v psychologickém dramatu Poslouchej (2019).

Kromě hraní se Petr Batěk věnuje moderování různých akcí a především hudbě. Kromě bicích hraje na kytaru a zpívá.

O PETRU BAŤKOVI ČTĚTE ZDE>>

Petr Batěk byl dvakrát ženatý. Z prvního manželství má dceru Kristýnu a z druhého syna Petra. Pak se znovu zamiloval, ale záhy přišel konec.

 

Další Herci

zobrazit profil František Němec
František Němec
zobrazit profil Barbora Kodetová
Barbora Kodetová
zobrazit profil Michal Nesvadba
Michal Nesvadba
zobrazit profil Tereza Taliánová
Tereza Taliánová
zobrazit profil Beáta Hrnčiříková
Beáta Hrnčiříková
zobrazit profil Olga Blechová Matušková
Olga Blechová Matušková
zobrazit profil Václav Neužil
Václav Neužil
zobrazit profil Barbora Mudrová
Barbora Mudrová