Pavel Batěk

Datum narození: 3. 1. 1975
Místo narození: Plzeň
Profese: herec, zpěvák, hudebník

Související celebrity

Životopis

Herec a zpěvák Pavel Batěk se do povědomí diváků dostal především díky televizním seriálům. Hlavní roli ve filmu poprvé ztvárnil v romantické komedii Zejtra napořád.

Ještě před závěrečnými zkouškami na DAMU se Pavel Batěk stal členem souboru Divadla na Vinohradech, kde ztvárnil významné role v inscenacích Vojcek, Macbeth či v muzikálu Donaha! Za Vojcka si vysloužil nominaci na cenu Thálie. Po 11 sezónách v Divadle na Vinohradech se v srpnu 2015 stal členem Činohry Národního divadla.

PAVEL BATĚK - HAJZL HO BAVIL

Před kamerou Pavel Batěk debutoval v krátkometrážním snímku Otázka pohledu (2005), kde se na place potkal s Lukášem Hlavicou či Bohumilem Kleplem. Posléze si zahrál v řadě televizních filmů. Roli, a to hned hlavní, na stříbrném plátně prvně ztvárnil v česko-slovenské romantické komedii Zejtra napořád (2014), kde klíčovou ženskou postavu zpodobnila Vica Kerekes.

Do povědomí široké veřejnosti se Pavel Batěk dostal především obsazením do zajímavých postav v řadě seriálů. Jmenujme např. Ordinace v růžové zahradě 2, Obchoďák, První Republika, Labyrint, Atentát, Ohnivý kuře, Mordparta či Bohéma, kde ztvárnil režiséra Otakara Vávru.

O PAVLU BAŤKOVI ČTĚTE ZDE>>

Se svým bratrem Petrem Baťkem roku 1995 založil skupinu The End of Colours (The Doors revival), mezi jejíž známé skladby patří Sedmnáct barev ticha. Pavel Batěk, který v kapele zpívá, vystupoval také na letních akcích Živé obrazy, což byly netradiční prohlídky zámků v Ústeckém kraji. Jeho hlas jste mohli slyšet mj. v projektu Salome, Pásmu písní Karla Kryla pro zpěv, harfu, klarinet a kytaru.

Pavel Batěk se tajně oženil s přítelkyní Janou Coufalovou. V roce 2022 média přišla s infomací, že se rodiče dvou dětí rozvedli.

 

Články o celebritě

Herec Pavel Batěk přišel o řidičák: V Praze nadýchal policajtům z Brna! Herec Pavel Batěk přišel o řidičák: V Praze nadýchal policajtům z Brna! To, že přišel o »papíry«, na sebe herec Pavel Batěk (48) prozradil před časem sám. Seriálový kapitán... číst článek
Žádný sen není příliš velký! Rodinný film Děti Nagana bude plný 90. let, tvůrci představují oficiální upoutávku a plakát Žádný sen není příliš velký! Rodinný film Děti Nagana bude plný 90. let, tvůrci představují oficiální upoutávku a plakát Rodinný film Děti Nagana připomene divákům atmosféru devadesátých let, konkrétně roku 1998, kdy češt... číst článek
Nejočekávanější filmové premiéry roku 2023: Od Dětí Nagana po Barbie! Nejočekávanější filmové premiéry roku 2023: Od Dětí Nagana po Barbie! Oživlá panenka Barbie, nový Indiana Jones i pokračování sérií Mission: Impossible či Strážci Galaxie... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Rudolf Jelínek
Rudolf Jelínek
zobrazit profil Radvít Novák
Radvít Novák
zobrazit profil Pavel Kříž
Pavel Kříž
zobrazit profil Frances McDormand
Frances McDormand
zobrazit profil Anastasia Hagen
Anastasia Hagen
zobrazit profil Ivana Andrlová
Ivana Andrlová
zobrazit profil Robert Urban
Robert Urban
zobrazit profil Ľubica Blaškovičová
Ľubica Blaškovičová