Jana McKinnon

Jana McKinnon

Místo narození: Korneuburg, Rakousko
Výška: 160 cm
Profese: herečka

Související celebrity

Životopis

Jana McKinnon se po několika úspěšných rolích, za něž dostala ocenění, stala hvězdou seriálu Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (My děti ze stanice Zoo).

Vyrůstala střídavě v Austrálii a ve Vídni. První herecké zkušenosti Jana McKinnon (narozena 1999) získala ve čtyřech letech v krátkém filmu rodinného přítele.

V roce 2015 Jana McKinnon dostala hlavní roli v romantickém snímku Beautiful Girl (Kráska), za niž na filmovém festivalu Filmkunstfest Mecklenburg-Vorpommern obdžela cenu v kategorii nejlepší mladá herečka. Byla také nominována na nejlepší začínající herečku na Romy Awards 2016.

Další ústřední postavu Jana McKinnon ztvárnila v celovečerním filmu Jeder der fällt hat Flügel, který v červenci 2015 získal zvláštní cenu poroty na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. V roce 2018 si zahrála klíčovou postavu v dramatu Wach.

V roce 2020 Jana McKinnon dostala cenu New Faces Award pro nejlepší mladou herečku. V seriálu společnosti Amazon Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (My děti ze stanice Zoo) z roku 2021 ztělesnila čtnáctiletou Christiane, která se koncem 70. let 20. století ocitla v berlínském drogovém podsvětí.

V celovečerním dramatu Servus Papa, See You in Hell (2022) Jana McKinnon dostala hlavní roli, stejně jako v australské dramatické minisérii Bad Behaviour (2023).

 

Další Herci

zobrazit profil Kristína Farkašová
Kristína Farkašová
zobrazit profil Elliot Page
Elliot Page
zobrazit profil Tereza Pokorná
Tereza Pokorná
zobrazit profil Jaroslav Blažek
Jaroslav Blažek
zobrazit profil Lucien Laviscount
Lucien Laviscount
zobrazit profil Viktor Zavadil
Viktor Zavadil
zobrazit profil Lucie Pernetová
Lucie Pernetová
zobrazit profil Tomáš Dalecký
Tomáš Dalecký