Tereza Švejdová

Tereza Švejdová

Datum narození: 4. 1. 1990
Místo narození: Praha
Profese: herečka, dabérka, zpěvačka

Související celebrity

Životopis

Tereza Švejdová se do povědomí milovníků seriálové tvorby dostala díky roli rotmistryně Kamily Žáčkové v úspěšné krimi sérii Zákony vlka.

S herectvím Tereza Švejdová začala již jako školačka, kdy si zahrála Verunku Mackovou v Ordinaci v růžové zahradě. Tato zkušenost ji nezařadila mezi děti, které by kariéra v této branži nějak uchvátila.

Až v 17 letech, na studiích dramatické výchovy na pedagogickém lyceu, si Tereza Švejdová začala této profese více všímat a uvažovat o ní. Nakonec absolvovala herectví na Katedře alternativního a loutkového divadla pražské DAMU.

Na stáži v Berlíně v prestižní cirkusové škole Die Etagese se Tereza Švejdová věnovala pozemní akrobacii a se životem začala „hazardovat“ na závěsné hrazdě.

Spolupracovala s alternativními divadelními soubory, jako jsou Depresivní děti touží po penězích, Divadlo Letí, Vila Štvanice či Divadlo X10. Diváci mohli Terezu Švejdovou vidět také v Divadle Minor, v Městském divadle v Mostě, ve Švandově divadle. Podílela se na projektu Honey, který propojil Dejvické divadlo a Cirk La Putyka.

Zahrála si v seriálech Cesty domů, Dáma a král, Specialisté či Případy 1. oddělení. Jednu z výrazných postav, rotmistryni Kamilu Žáčkovou, si Tereza Švejdová zahrála v úspěšném krimi seriálu režiséra Marka Najbrta Zákony vlka se Stanislavem Majerem v hlavní roli zločince, vězně a následně podvodného šéfa policejního oddělení.

Na filmovém plátně Tereza Švejdová debutovala v krátkometrážních studentských snímcích. Na velké se poprvé dostala v komedii Parádně pokecal (2014). Větší herecké příležitosti jí přinesl komediální thriller Zatmění a drama Její tělo (oba z roku 2023).

O TEREZE ŠVEJDOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Mezi dovednosti Terezy Švejdové patří kromě již zmíněné akrobacie také jízda na koni, lyžování, ping pong či snowboarding.

Tereza Švejdová je vdaná. S manželem, filmařem Josefem Švejdou, má dceru Almu.

 

Další Herci

zobrazit profil Aťka Janoušková
Aťka Janoušková
zobrazit profil Elizabeth Lail
Elizabeth Lail
zobrazit profil Diana Lee Inosanto
Diana Lee Inosanto
zobrazit profil Kim Cattrall
Kim Cattrall
zobrazit profil Martin Dejdar
Martin Dejdar
zobrazit profil Bořivoj Navrátil
Bořivoj Navrátil
zobrazit profil Gaia Girace
Gaia Girace
zobrazit profil Václav Svoboda
Václav Svoboda