Predrag Bjelac

Datum narození: 3. 6. 1962
Přezdívka: Pedja
Místo narození: Bělehrad, Srbsko
Výška: 195 cm
Profese: herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Predrag Bjelac zvaný Pedja, který si zahrál v Harrym Potterovi, ztvárnil albánského bosse ve dvojdílném filmu Gangster Ka a Gangster Ka: Afričan.

Vystudoval dramatických umění na Bělehradské univerzitě. Hereckou kariéru Predrag Bjelac začal ve své rodné vlasti, kde se stal jednou z předních osobností televize a filmu. Kromě herectví se věnuje i kaskadárství.

PREDRAG BJELAC - MUŽ, KTERÝ BUDÍ RESPEKT

Když v bývalé Jugoslávii vypukla válka (rok 1991), tak se měl Srb Predrag Bjelac rozhodnout, na jakou stranu narukuje. To ovšem odmítl, a odešel do tehdejšího Československa a začal podnikat. Nejprve založil videodistribuční společnost a později začal vést společně se svou manželkou Katarinou obchod s oblečením na velmi lukrativním místě - na pražském Václavském náměstí.

Bjelac hrál s důstojníkem z Titanicu

Jeho kariéra herce přesáhla hranice postkomunistických zemí. Stal se součástí různých evropských filmových produkcí (Harrisnovy květy či The Final Victim). Americké i evropské publikum mohlo Predraga Bjelace vidět třeba v komedii Eurotrip.

V Anglii se objevil ve dvoudílném televizním filmu Válečníci, kde mu byli hereckými partnery Damian Lewis a Ioan Gruffudd, který se do mezinárodního povědomí dostal rolí důstojníka v Titanicu. Predrag Bjelac hrál také ve filmu Charles II. po boku Rufuse Sewella.

Bjelace ve světe proslavil Harry Potter

Jeho zatím nejznámější role - alespoň, co se světového měřítka týče - je postava ředitele chlapecké školy v Kruvalu, Igora Karkarova, a to ve čtvrtém pokračování filmu o kouzelnickém synkovi Harrym Potterovi s názvem Harry Potter a Ohnivý pohárPredrag Bjelac přezdívaný Pedja hrál také v remaku hororové klasiky Satan přichází.

V české produkci Predrag Bjelac ztvárnil roli pravé ruky hlavního hrdiny dvojdílného filmu Gangster Ka a Gankgter Ka: Afričan, natočeného podle dramatického životního příběhu podnikatele a zločince Radovana Krejčíře. Hlavní roli "Káčka" si ve snímku zahrál Hynek Čermák.

V Raplovi mafián, ve Slunečné podnikatel

V ČR si Pedja Bjelac zahrál v řadě seriálů. Ztvárnil hypnotizére v Poste restante, vrhače nožů a principála v Cirkusu Bukowsky, balkánského mafíána v Raplovi, albánského podnikatele ve Slunečné nebo barona Milotína ve Zločinech Velké Prahy.

O PREDRAGU BJELACOVI ČTĚTE ZDE>>

Predrag Bjelac má s manželkou Katarinou, která pochází z Běloruska, dvě děti.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Petr Batěk
Petr Batěk
zobrazit profil Michael Sheen
Michael Sheen
zobrazit profil Ljuba Krbová
Ljuba Krbová
zobrazit profil Martin Freeman
Martin Freeman
zobrazit profil Pavel Skřípal
Pavel Skřípal
zobrazit profil Jamie McShane
Jamie McShane