Pavel Řezníček

Pavel Řezníček

Datum narození: 11. 10. 1966
Místo narození: Brno
Profese: Herec
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Pavel Řezníček v mládí tíhl spíše k fotbalu. Poté, co v Divadle na Provázku viděl Bratry Karamazovi si ovšem uvědomil, že ještě silněji jej to táhne k divadlu.

Nejdříve pracoval jako uvaděč, později jako kulisák. Poté se mu podařilo dostat na DAMU, kde vystudoval herectví a tři roky zde studoval i divadelní režii.

Proto se po přijetí na pražskou DAMU rozhodl ve svých čtyřiadvaceti letech stát hercem. Kromě divadelního herectví vystudoval Pavel Řezníček i divadelní režii.

Svou první divadelní roli získal v Národním divadle, v Shakespearově dramatu Zimní pohádka. Později účinkoval v Divadle Kalich a v roce 2002 režíroval divadelní komedii Rytíř hořící paličky v Městském divadle v Mladé Boleslavi.

Před kameru se dostal přes menší role

U filmu začínal Pavel Řezníček menšími rolemi, například v pohádce Jak si zasloužit princeznu nebo dramatech Milenci a vrazi a Sametoví vrazi. Největší uplatnění nakonec našel v seriálech jako jsou On je žena!, Velmi křehké vztahy, Kriminálka Anděl. Hlavní roli si zahrál také v krimiseriálu České televize Cirkus Bukowski.

Pavel Řezníček zazářil i v oblíbené taneční soutěži Stardance, když hvězdy tančí. Jeho taneční partnerkou byla Lucie Hunčárová, která soutěžila vůbec poprvé a herce si jako tanečního partnera velmi pochvalovala.

Na chvíli si herec od svého řemesla odběhl a tři roky působil na Primě jako produkční zpravodajství. Má mladší sestru, která vystudovala loutkoherectví. Pavel Řezníček je povahově introvert, ale známí o něm tvrdí, že je milý, charismatický a jedná na rovinu.

 

Další Herci

zobrazit profil Václav Knop
Václav Knop
zobrazit profil Lochlann Ó Mearáin
Lochlann Ó Mearáin
zobrazit profil Rudolf Hrušínský ml.
Rudolf Hrušínský ml.
zobrazit profil Alena Doláková
Alena Doláková
zobrazit profil Jan Teplý mladší
Jan Teplý mladší
zobrazit profil Lenka Skopalová
Lenka Skopalová
zobrazit profil Lenka Plačková
Lenka Plačková
zobrazit profil Dana Hlaváčová
Dana Hlaváčová