Veronika Jeníková

Veronika Jeníková

Datum narození: 4. 6. 1964
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Veronika Jeníková je česká filmová, seriálová i divadelní herečka, která se nejvíce proslavila v seriálech Ordinace v růžové zahradě a Cesty domů.

Veronika Jeníková vystudovala hudebně-dramatický obor na konzervatoři v Praze. Po ní nastoupila na tříleté angažmá do Divadla Jaroslava Průchy v Kladně. Objevila se tam například v Shakespearově Hamletovi. Od roku 1987 byla členkou komediálního Divadla ABC v Praze. Její specialitou byly konverzační hry Cizinec, Jak je důležité míti Filipa nebo Ideální manžel.

Zahrála si i v cimrmanovské komedii Rozpuštěný a vypuštěný

Veronika Jeníková se nevyhýbá ani televizním obrazovkám a stříbrným plátnům. V cimrmanovské komedii Rozpuštěný a vypuštěný ztvárnila roli Růženky. Okouzlující Evu předvedla ve filmu Víta Olmera, Bony a klid 1 a 2. Zahrála si také v seriálovém Panoptiku města pražského nebo ve Zdivočelé zemi.

Veronika Jeníková v současnosti hostuje v pražském Divadle Na Jizerce a už více než deset let jezdí po republice s Divadelní společností Háta. Ještě oblíbenější se stala svým působením v seriálu Cesty domů nebo coby zdravotní sestra Vendulka v televizním seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde hraje manželku Ladislava Potměšila.

Krátce po dvacítce se Veronika Jeníková vdala. Vzal si ji její divadelní kolega Čestmír Gebouský. Mají syna Lukáše a dceru Kamilu. Jeníková žije také sportem. Chodí do posilovny nebo na aerobic. Ráda plave a cestuje.

 

Články o celebritě

Poslední rozloučení s dabérem Pavlem Vondrou (†54): Felixe Slováčka dovnitř nepustili! Poslední rozloučení s dabérem Pavlem Vondrou (†54): Felixe Slováčka dovnitř nepustili! Dva týdny po jeho předčasném úmrtí se v motolském krematoriu v Praze od 13:15 hodin loučil český sho... číst článek
Bývalá hvězda Ordinace Veronika Jeníková (59): Skončila bez peněz! Přišla o roli, vzdala se i bytu Bývalá hvězda Ordinace Veronika Jeníková (59): Skončila bez peněz! Přišla o roli, vzdala se i bytu Evička tričko z filmu Bony a klid nebo bývalá sestřička Vendulka z Ordinace v růžové zahradě je bez ... číst článek
Bývalá Vendulka z Ordinace Jeníková: Přišla o prachy i byt! Bývalá Vendulka z Ordinace Jeníková: Přišla o prachy i byt! Evička tričko z filmu Bony a klid nebo bývalá sestřička Vendulka z Ordinace v růžové zahradě je bez ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Kateřina Táborská
Kateřina Táborská
zobrazit profil Jakub Zedníček
Jakub Zedníček
zobrazit profil Miriam Kantorková
Miriam Kantorková
zobrazit profil Jiří Čapka
Jiří Čapka
zobrazit profil Hunter Doohan
Hunter Doohan
zobrazit profil Petra Polnišová
Petra Polnišová
zobrazit profil Marie Kyselková
Marie Kyselková