Jonah Hauer-King

Jonah Hauer-King

Datum narození: 30. 5. 1995
Místo narození: Londýn, Velká Británie
Výška: 187 cm
Profese: herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Jonah Hauer-King, celým jménem Jonah Andre Hauer-King, se proslavil rolí prince Erica v hrané adaptaci Disneyho hudebního fantasy filmu Malá mořská víla (The Little Mermaid).

Vyrůstal v Hauer-King House v Canonbury v severním Londýně jako syn Debry Hauer, americké psychoterapeutky a bývalé divadelní producentky původem z Walnut Creek v Kalifornii, a Jeremyho Kinga, významného londýnského restauratéra původem z Burnham-on-Sea v Somersetu.

Má britské a americké občanství. Jonah Hauer-King byl vychován jako Žid. Jeho prarodiče z matčiny strany přišli do severní Kalifornie v roce 1950; babička z matčiny strany byla třetí generací torontských Židů a dědeček byl polský Žid, který emigroval z Pacanowa do Toronta v roce 1928 ve věku 7 let.

Navštěvoval Eton College. S herectvím Jonah Hauer-King začal během studií na St John's College v Cambridge, kde vystudoval první třídu teologie a religionistiky. Nejprve účinkoval na divadelních prknech.

Na filmovém plátně Jonah Hauer-King debutoval v roce 2017 epizodní postavou v dramatu The Last Photograph. Objevil se v televizních minisériích Howards End, Malé ženy a ve filmech Píseň jmen a Psí cesta domů (oba 2019). Jednu z klíčových postav ztvárnil ve fantasy Helvellyn Edge (2022).

Nejvíce se Jonah Hauer-King proslavil rolí prince Erica v hrané adaptaci Disneyho hudebního fantasy filmu Malá mořská víla (The Little Mermaid).

 

Další Herci

zobrazit profil Štěpánka Fingerhutová
Štěpánka Fingerhutová
zobrazit profil Salma Hayek
Salma Hayek
zobrazit profil Andrej Hryc
Andrej Hryc
zobrazit profil Zdeňka Žádníková
Zdeňka Žádníková
zobrazit profil Petr Kotlár
Petr Kotlár
zobrazit profil Marilyn  Monroe
Marilyn Monroe