Halle Bailey

Halle Bailey

Datum narození: 27. 3. 2000
Místo narození: Atlanta, Georgie, USA
Výška: 157 cm
Profese: zpěvačka, herečka, skladatelka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Halle Bailey, celým jménem Halle Lynn Bailey, se proslavila v duu Chloe x Halle se svou sestrou Chloe Bailey. Coby herečka se stala hvězdou filmu Malá mořská víla.

Vyrůstala v Mabletonu ve státě Georgia se svými staršími sestrami Ski Bailey (nar. 1991) a Chloe Bailey (nar. 1998) a mladším bratrem Bransonem Baileym (nar. 2005), později se společně přestěhovali do Los Angeles.

Jako děti začaly Chloe a Halle skládat vlastní písně a učily se hrát na hudební nástroje prostřednictvím sledování výukových programů na YouTube. Jejich otec a spolumanažer je začal učit psát písně už ve věku 8 a 10 let. Nyní je americkou zpěvačkou, skladatelkou a herečkou.

Proslavila se tím, že Halle Bailey se svou sestrou utvořily duo Chloe x Halle. Vydaly alba The Kids Are Alright (2018) a Ungodly Hour (2020) a společně získaly pět nominací na cenu Grammy.

Jako herečka se Halle Bailey předvedla ve vedlejší roli v televizním sitcomu Grown-ish (2018 až 2022). V roce 2023 dostala první hlavní roli Ariel v Disneyho hudebním fantasy filmu Malá mořská víla (The Little Mermaid).

 

Další Herci

zobrazit profil Catherine Blanchett
Catherine Blanchett
zobrazit profil Tomáš Červinek
Tomáš Červinek
zobrazit profil Viktor Limr
Viktor Limr
zobrazit profil Lukáš Latinák
Lukáš Latinák
zobrazit profil Bohdana Pavlíková
Bohdana Pavlíková
zobrazit profil Kelly Bishop
Kelly Bishop
zobrazit profil Julianne Moore
Julianne Moore
zobrazit profil Marek Holý
Marek Holý