Václav Čížkovský

Datum narození: 8. 6. 1964
Místo narození: Praha
Profese: herec, režisér, producent, podnikatel
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Herec a režisér Václav Čížkovský, známý z komedie Copak je to za vojáka…, se jako principál Branického divadla dostal do finančních potíží a přestal platit hercům. Těm došla trpělivost, vzali kulisy a odešli.

Na televizní obrazovce Václav Čížkovský debutoval v dvoudílném dramatu Stopy ve skle (1986), v němž ztvárnil jednoho z ústřední čtveřice mladíků společně s Janem Potměšilem, Davidem Matáskem a Jiřím Langmajerem.

VÁCLAV ČÍŽKOVSKÝ – UDĚLAL PODRAZ NA KALOUSKA?

Shodou okolností právě s Jiřím Langmajerem, který dostal hlavní roli svobodníka Milana Koubu, se Václav Čížkovský poprvé předvedl i na filmovém plátně, a to jako vojín Štěpán Tekely zvaný Šány v komedii Copak je to za vojáka... (1987). Veksláka ztvárnil ve snímku Bony a klid (1987). Dále se objevil mj. ve snímcích Čas sluhů (1989) či Tankový prapor (1991).

Na podzim 2016 se Václav Čížkovský stal principálem Branického divadla, které bylo kvůli rekonstrukci několik let zavřené. Vedení radnice Prahy 4 si jím vedenou společnost BCD CZ vybralo jako nájemce na tři roky s opcí na další tři.

Rok poté, co Václav Čížkovský začal v divadle působit, se provalilo, že přestal posílat horáře hercům. Jim v listopadu 2017 došla trpělivost, vzali kulisy a odešli. Z minulosti principála, jehož nesplněné závazky údajně dosáhly statisíců korun, média připomněla odsouzení na tři roky nepodmíněně za finanční podvod.

O VÁCLAVU ČÍŽKOVSKÉM ČTĚTE ZDE>>

Aféra kolem trestního stíhání a odsouzení připravila Václava Čížkovského nejen o pracovní příležitosti, ale také o rodinu. Odvrátila se od něj nejen manželka s dětmi, ale též jeho slavnější sestra, herečka Eva Čížkovská.

Herec, režisér, producent, podnikatel a bývalý automobilová závodník Václav Čížkovský chodil mj. s kolegyní Michaelou Kuklovou. V době jejich vztahu měli vážnou dopravní nehodu, kterou oba přežili jen zázrakem.

 

Další Herci

zobrazit profil Yvonne Strahovski
Yvonne Strahovski
zobrazit profil Natália Germáni
Natália Germáni
zobrazit profil Adrien Brody
Adrien Brody
zobrazit profil Jitka Asterová
Jitka Asterová
zobrazit profil Shannen Doherty
Shannen Doherty
zobrazit profil Scott Patterson
Scott Patterson
zobrazit profil Penélope Cruz
Penélope Cruz