Štěpán Benoni

Štěpán Benoni

Datum narození: 23. 8. 1984
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Štěpán Benoni hraje v televizi i v divadle, píše básně, a když na to přijde, umí se bít jako rytíř. Od dvanácti se věnuje historickému šermu. Vybojoval v něm i bronzovou medaili v celostátním přeboru. Své básnické srdce sdílel s herečkou Kristýnou Leichtovou známou ze seriálu Comeback.

Divadelní prkna si Štěpán Benoni ochmatal už v jedenácti. Národní divadlo tehdy potřebovalo komparz do hry Cimbelín. Spolupráce pak pokračovala dalších pět let. Jeviště se ale nechtěl vzdát, neodradily ho ani neúspěšné přijímačky na konzervatoř. Zkusil to znovu po třech letech strávených na střední škole knihkupecké. A uspěl. Vystudoval hudebně-dramatický obor.

Hostoval v Divadle Na prádle a vystupoval se spolkem Nablízko. Štěpán Benoni si zahrál v dramatech Hodina mezi psem a vlkem či v Cyranovi z Bergeracu. Středočeské divadlo v Kladně mu nabídlo role ve Třech mušketýrech, Testosteronu nebo Příbězích obyčejného hovadství. Zázemí našel na dlouhou dobu v televizním seriálu Ulice. Předvedl se i ve válečném filmu Tobruk nebo v dramatu PIKO.

V roce 2005 vydal Benoni sbírku básní Kam plují mraky?. Pustil se i do sci-fi komiksu Země Demidragů.

Štěpán Benoni rád rybaří. Věnuje se i hudbě.

Herečka Kristýna Leichtová se s ním rozešla v roce 2010. Chodili spolu dva roky.

 

Další Herci

zobrazit profil Marin Hinkle
Marin Hinkle
zobrazit profil Hana Kusnjerová
Hana Kusnjerová
zobrazit profil Gregor Bauer
Gregor Bauer
zobrazit profil Veronika Arichteva
Veronika Arichteva
zobrazit profil Nikol Kouklová
Nikol Kouklová
zobrazit profil Lubomír Lipský
Lubomír Lipský