Milan Šteindler

Milan Šteindler

Datum narození: 12. 4. 1957
Místo narození: Praha
Profese: Herec, režisér, scénárista a humorista.
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Milan Šteindler je známý český herec, režisér, scénárista a humorista.

K umělecké dráze směřoval Milan Šteindler už od dětsví. V čase jeho studií na střední výtvarnické škole založili s kamarádem Davidem Vávrou divadlo Sklep (kde se později objevila i další slavná jména, jako Jiří Macháček, Petr Čtvrtníček, Tomáš Hanák apod.). Po střední škole studoval FAMU, obor režie, kterou završil v roce 1985. O rok dříve, tedy v roce 1984, už pracoval ve Filmových ateliérech Barandov jako asistent režie. V letech 1986-1988 byl členem herecké skupiny Ctibora Turby. V roce 1990 si zahrál hlavní roli ve vlastním filmu Vrať se do hrobu. S Vávrou a Čtvrtníčkem dělali legendární pořad Česká soda.

V roce 1994 získal Milan Šteindler Českého lva za režii komedie Díky za každé nové ráno (film bodoval i s nejlepším scénářem Haliny Pawlowské, nejlepším ženským hereckým výkonem v hlavní roli s Ivanou Chýlkovou a stal se nejlepším filmem roku).

Po úspěšném druhém filmu se Milan Šteindler režijně odmlčel a věnoval se hraní v celovečerních i televizních filmech. Po osmiletém půstu, tedy v roce 2002, přišel se svým novým filmem Perníková věž z drogového prostředí. Film ovšem vzbudil rozpaky nejen u diváků ale i u odborných kritiků. Tak se Šteindler vrátil ke hraní v televizních serálech a ke tvoření reklam.

V roce 2007 vytvořil svůj čtvrtý a zatím poslední film s názvem O život, který prezentuje jako road-movie do lůna přírody a vyšel na neuvěřitelných 30 milionů korun, mj. si v něm zahráli jména jako Vojta Kotek, Dorota Nvotová nebo Bohumil Klepl.

Milana Šteindlera můžete znát např. z filmů: Vesničko má středisková, Mazaný Filip, Rafťáci, Gympl... nebo ze seriálů: Redakce, Ulice, To nevymyslíš, PanMáma, Gympl s (r)učením omezeným nebo ze zábavného pořadu Clever, kde s asistenty předváděl a komentoval vědecké pokusy.

Milan Šteindler se na přelomu 80. a 90. let oženil s o dva roky mladší Janou, ale v roce 2008 se rozhodli rozvést. Padala i taková vzájemná obvinění, jako že Šteindler bije děti (mají dceru a syna), nebo že Šteindlerová ve vzteku poleptala manželovi penis lepidlem.

 

Další Herci

zobrazit profil Nina Divíšková
Nina Divíšková
zobrazit profil Johana Matoušková
Johana Matoušková
zobrazit profil Ruth Gemmell
Ruth Gemmell
zobrazit profil Oldřich Nový
Oldřich Nový
zobrazit profil Anna Čtvrtníčková
Anna Čtvrtníčková
zobrazit profil Barbora Bočková
Barbora Bočková
zobrazit profil Brigitte Bardot
Brigitte Bardot
zobrazit profil Lukáš Jůza
Lukáš Jůza