Jana Kovalčiková

Jana Kovalčiková

Datum narození: 16. 3. 1991
Místo narození: Prešov, Slovensko
Výška: 158 cm
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Životopis

Herečka Jana Kovalčiková se do povědomí široké divácké obce na rodném Slovensku dostala zejména rolí právničky v seriálu Oteckovia, v Česku pak v novácké Ulici.

Po gymnáziu Jana Kovalčiková studovala herectví. Hostovala v Slovenském národním divadle v Bratislavě, spolupracovala s Divadlem Aréna nebo s Divadlem Astorka Korzo '90. V roce 2016 se stala členkou souboru Slovenského komorního divadla ve městě Martin.

Na filmovém plátně se Jana Kovalčiková v celovečerním snímku poprvé objevila v roce 2016, a to v dramatu režiséra a scenáristy Ondřeje Šulaje Agáva s Milanem Kňažkem a Katarínou Šafaříkovou v hlavních rolích.

Na svém kontě již tehdy Jana Kovalčiková měla několik drobných úloh v seriálech, např. v Česku v Hraběnkách režiséra Jaroslava Brabce a scenáristů Ivo Pelanta a Evy Pelantové nebo na Slovensku v Paneláku.

Výraznou roli právničky, nepříliš atraktivní koncipientky v kanceláři elitního advokáta, Jana Kovalčiková ztvárnila v rodinném seriálu Oteckovia. Pár v něm utvořila s kolegou Romanem Poĺáčikem, s nímž v reálu chodila, nikoli však s dobrým koncem. Rozešli se.

Do povědomí širší divácké veřejnosti se Jana Kovalčiková v Česku dostala coby půvabná a inteligentní Katarína Benešová, do níž se v novácké Ulici zakoukal Jakub Štáfek, tedy jako seriálový Matěj Jordán.

Mezi záliby Jany Kovalčikové patří jóga, squash a bedminton. Ráda čte, jejím oblíbeným autorem je Gabriel García Márquez. Ve volném čase také poslouchá hudbu, sleduje zahraniční seriály, dokumentární filmy nebo cestopisy.

 

Další Herci

zobrazit profil Tomáš Pavelka
Tomáš Pavelka
zobrazit profil James McAvoy
James McAvoy
zobrazit profil Flora Thiemann
Flora Thiemann
zobrazit profil Josh Brolin
Josh Brolin
zobrazit profil Jiří Maryško
Jiří Maryško
zobrazit profil Toni Collette
Toni Collette
zobrazit profil Jaroslav Moučka
Jaroslav Moučka
zobrazit profil Johnny Depp
Johnny Depp