Markéta Martiníková

Datum narození: 12. 4. 1987
Místo narození: Opava
Profese: herečka, zpěvačka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Herečka a zpěvačka Markéta Martiníková se do povědomí širší divácké obce dostala díky rolím v muzikálech Srdcový král nebo Mýdlový princ.

Svou hereckou kariéru Markéta Martiníková, rozená Markéta Švábová, nastartovala již v dětství, kdy začala hrát ve Slezském divadle. Po gymnáziu studovala muzikálové herectví na JAMU v Brně. Tehdy též absolvovala stáž v Krakově na Vysoké divadelní škole Ludwika Solskiego.

MARKÉTA MARTINÍKOVÁ MILUJE ZASNĚŽENOU PŘÍRODU

Poté se Markéta Martiníková stala členkou herecké laboratoře D'epog v Brně. S výjezdovým divadelním souborem vystupovala po republice a jako host účinkovala ve svém „mateřském“ Slezském divadle.

Od roku 2013 Markéta Martiníková zpívala ve skupině ABBA revival, předvedla se mj. s kapelou Kolorez a roku 2017 stála u zrodu hudební formace Free Budget.

Markéta Martiníková zazářila v muzikálech Marie Antoinetta - královna Francie, Mýdlový princ či Srdcová král. V prosinci 2015 vydala svoje první CD s názvem Vánoce s láskou, se kterým vyrazila na adventní turné.

Televizní diváci si mohli plavovlásky Markéty Martiníkové všimnout v epizodních rolích v seriálech Ordinace v růžové zahradě, Doktoři z Počátků, Autobazar Monte Karlo, Místo zločinu Plzeň nebo Vzteklina. Její krásu neopomenuli ani tvůrci reklamních spotů.

O MARKÉTĚ MARTINÍKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Markéta Martiníková má s manželem, právníkem Tomášem, dvě dcery.

 

Další Herci

zobrazit profil Lucie Zedníčková
Lucie Zedníčková
zobrazit profil Jan Skopeček
Jan Skopeček
zobrazit profil Stanislav Zindulka
Stanislav Zindulka
zobrazit profil Paweł  Deląg
Paweł Deląg
zobrazit profil Anežka Rusevová
Anežka Rusevová
zobrazit profil Zoran Pingel
Zoran Pingel
zobrazit profil Ivana Jirešová
Ivana Jirešová
zobrazit profil Emil Horváth
Emil Horváth