Amanda Bynes

Amanda Bynes

Datum narození: 3. 4. 1986
Místo narození: Thousand Oaks, Kalifornie, USA
Výška: 170 cm
Profese: herečka, moderátorka
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Herečka a moderátorka Amanda Laura Bynesová, která kariéru nastartovala v dětství ve vlastním televizních varieté The Amanda Show, si pověst v Hollywoodu značně pošramotila svými skandály.

Atraktivní Amanda Bynes, celým jménem Amanda Laura Bynes, absolventka Kalifornské univerzity v Los Angeles, do světa showbyznysu vstoupila coby dabérka v animovaném fantasy seriálu Lumpíci (1990).

AMANDA BYNES S NÁLEPKOU POTÍŽISTKY

Díky účinkování v řadě televizních pořadů získala roku 1999 vlastní varieté The Amanda Show. Na filmovém plátně Amanda Bynes debutovala hned jednou z klíčových postav v komedii Velký tlustý lhář (2002).

Hlavní roli Amanda Bynes ztvárnila v hororové sérii Noční můry, v komediálním seriálu Co mám na sobě ráda, v rodinném snímku Co ta holka chce, v romantickém filmu Ztroskotaná láska či v komediích Super náhradník a Královna ročníku.

Na seznamu časopisu Forbes Amanda Bynes zaujala roku 2007 pátou příčku nejlépe placených celebrit do 21 let s výdělkem 2,5 milionu dolarů.

Někdejší moderátorka televizního kanálu Nickelodeon Amanda Bynes se na filmovém plátně objevila v romantické komedii Panna nebo orel, která do kin vstoupila roku 2010. Poté se její slibně se rozvíjející kariéra začala hroutit.

V dubnu 2012 byla Amanda Bynes zatčena za postranní předjíždění policejního auta a záhy si vyslechla obvinění za řízení pod vlivem alkoholu a drog.

O AMENDĚ BYNES ČTĚTE ZDE>>

Další střet se zákonem Amandy Bynes přišel v květnu 2013, kdy ji zatli za držení marihuany. Z okna svého bytu vyhodila na zasahující policisty vodní dýmku. Dále následovalo žhářství. Její excesy ji přivedly až na psychiatrii.

 

Další Herci

zobrazit profil Vera Farmiga
Vera Farmiga
zobrazit profil Jiřina Jirásková
Jiřina Jirásková
zobrazit profil Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
zobrazit profil James McAvoy
James McAvoy
zobrazit profil Barbora Srncová
Barbora Srncová
zobrazit profil Jonathan Majors
Jonathan Majors
zobrazit profil Woody Harrelson
Woody Harrelson