Adam Vacula

Adam Vacula

Datum narození: 19. 10. 1987
Profese: herec
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Adam Vacula, který je často obsazován do zahraničních projektů, se do povědomí široké české divácké obce zapsal coby hvězda nováckého seriálu Zlatá labuť.

Po psychoterapii a sociální práci na Pražské vysoké škole psychosociálních studií Adam Vacula vystudoval herectví na DAMU.

ADAM VACULA - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Hostoval mj. ve Švandově divadle, v Národním divadle, v Divadle na Vinohradech či v Divadle J. K. Tyla Plzeň. V roce 2019 se Adam Vacula stal členem souboru Divadla pod Palmovkou.

Vacula si zahrál s Renem

Před televizní kamerou Adam Vacula debutoval v roce 2013 v seriálu Cirkus Bukowsky, před filmovou v psychologické tragikomedii Hany (2014).

Dále se Adam Vacula objevil v německém historickém TV filmu Žebřík do nebe - Touha po zítřku (2015), v hokongsko-čínském akčňáku s Jeanem Renem Dobrodruzi (2017), v romantickém koprodukčním snímku Hra (2019) či v americkém historickém TV dramatu Oslo (2021).

Adam Vacula jako agent 

Jednu z klíčových postav Adam Vacula ztvárnil v černé komedii Vidět Salisbury (2022). Jde o film Divadla pod Palmovkou natočený podle stejnojmenné divadelní hry Viktora Šenderoviče o podivuhodné cestě agentů Čepigy a Miškina k Matce Rusi.

Kromě toho si Adam Vacula zahrál v řadě seriálů. Jmenujme např. Tátové na tahu, Linka, Krejzovi, Slunečná, německém historickém krimi Freud či v sci-fi Evrovské kmeny (též v produkci Německa).

Adam Vacula se zamiloval do Besky

Do povědomí českých diváků se zapsal jednou z hlavních rolí v dramatickém seriálu režisérů Bisera A. ArichtevaBraňa Holička Zlatá labuť, který začátkem roku 2023 ovládl obrazovky TV Nova. V něm Adam Vacula ztvárnil problémového rebela Petra Kučeru z rodiny vlastníků nově otevřeného luxusního obchodního domu.

O ADAMU VACULOVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Adama Vaculy patří fotografování. V lednu 2023 zahájil svou výstavu Mirrors v Divadle pod Palmovkou. Jde o sérii portrétů z prostředí divadelní scény a jejího okolí.

Manželkou Adama Vaculy krátce byla II. česká vicemiss 2007 Lilian Sarah Fischerová.

V únoru 2023 Adam Vacula přiznal, že se jeho partnerkou stala vítězka MasterChefa z roku 2021 Veronika Danišová alias Besky.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Lucie Polišenská
Lucie Polišenská
zobrazit profil Zdeněk Godla
Zdeněk Godla
zobrazit profil Willa Fitzgerald
Willa Fitzgerald
zobrazit profil Linda Rybová
Linda Rybová
zobrazit profil Alec Baldwin
Alec Baldwin
zobrazit profil Tom Holland
Tom Holland
zobrazit profil Tereza Taliánová
Tereza Taliánová