Ben Aldridge

Ben Aldridge

Datum narození: 12. 11. 1985
Místo narození: Exeter, Velká Británie
Výška: 185 cm
Profese: herec
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Ben Aldridge, celým jménem Benjamin Charles Aldridge, se proslavil díky rolím v seriálech Fleabag, Our Girl a Pennyworth.

Vystudoval London Academy of Music and Dramatic Art se stipendiem nadace Genesis Foundation pro mladé herce. Před kamerou Ben Aldridge debutoval v televizním dramatu Compulsion z roku 2008.

Na filmovém plátně se Ben Aldridge poprvé objevil v životopisném válečném dramatu Koleje osudu (2013), v němž hlavní role ztvárnili Colin Firth a Nicole Kidman.

Do povědomí široké divácké obce se Ben Aldridge dostal postavami Arsehole Guye v dramatickém seriálu Fleabag (2016 až 2019), kapitána Charlese Jamese v dramatu BBC Our Girl (2013 až 2020) a Thomase Wayna v kriminálním seriálu Pennyworth (2019 až 2023).

V hororovém mysteriózním thrilleru Někdo klepe na dveře (Knock at the Cabin), natočeném podle knižní předlohy amerického spisovatele Paula Tremblayeho, Ben Aldridge ztvárnil Andrewa, jednu z důležitých postav. Film byl na AppleTV Plus uveden v únoru 2023.

Ben Aldridge byl vychován jako evangelikální křesťan. V roce 2020 se v příspěvku na Instagramu u příležitosti Národního dne coming outu přiznal k příslušnosti k LGBTQ+ komunitě. V rozhovoru pro časopis Attitude se roku 2021 vyjádřil, že je gay.

 

Další Herci

zobrazit profil Pavel Skřípal
Pavel Skřípal
zobrazit profil Tom Holland
Tom Holland
zobrazit profil Adam Novák
Adam Novák
zobrazit profil Patricia Volny
Patricia Volny
zobrazit profil Willa Fitzgerald
Willa Fitzgerald
zobrazit profil Chris Hemsworth
Chris Hemsworth
zobrazit profil Petr Forman
Petr Forman
zobrazit profil Světlana Nálepková
Světlana Nálepková