Ondřej Sokol

Datum narození: 16. 10. 1971
Místo narození: Šumperk
Profese: herec, režisér, scenárista
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Ondřej Sokol je známý český všeumělec, herec i režisér, kterého diváci znají především jako televizního baviče z pořadu Partička a moderátora soutěže Tvoje tvář má známý hlas.

Ondřej Sokol je známý český herec, režisér a scenárista v jedné osobě, který si díky svému nadání může dovolit luxus být sběratelem různých ocenění – za ta nejvýznamnější jmenujme Cenu Thálie či Cenu Alfréda Radoka.

ONDŘEJ SOKOL - SLEPÝ JAKO PATRONA

Ondřej Sokol vystudoval DAMU v Praze. Již rok poté, co se ustavičně věnoval režírování a herectví, se stal členem Městského divadla v Mladé Boleslavi. V roce 2002 se mohl pyšnit svými prvními většími oceněními – Cenou Alfréda Radoka v kategorii Talent roku a Cenou Thálie pro umělce do 33 let za inscenaci Osiřelý západ. Místo na další Cenu Alfréda Radoka si mohl udělat již v roce 2007 za Hrdinu západu (to už působil v pražském Činoherním klubu).

V roce 2011 se Ondřej Sokol vrhl do něčeho zcela nového. Navzdory své, jak sám říká, extrémně introvertní povaze, se rozhodl stát bavičem televizního pořadu Partička. Tohoto úkolu se zhostil vskutku dravě! Hraní mu evidentně nečinilo problém, o čemž svědčí i fakt, že v roce 2011 vyhrál jednak cenu TýTý za osobnost televizní zábavy a pak také sama Partička dostala v právě jmenované soutěži titul Pořad roku a Absolutní vítěz roku.

Ondřej Sokol se narodil v Šumperku, z jehož krás čerpá inspiraci doposud. Po letech se do rodného města opět vrátil, tentokrát kvůli natáčení krimikomedie Krásno (2014), kterou nejenže režíroval, ale dokonce se obsadil do jedné z hlavních rolí. Objevil se i ve filmu Perfect Days – I ženy mají své dny, což mu vyneslo nominaci na Českého lva za nejlepší vedlejší mužský herecký výkon. V roli pediatra Prokopa Hrubého se objevil v seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Sám Ondřej Sokol se hodnotí velmi neskromně. V třetí řadě soutěže Tvoje tvář má známý hlas, kterou TV Nova vysílala na jaře 2017, se označil za „nejlepšího moderátora v republice, fantastického milence, skvělého člověka, výtečného artistu, žongléra, someliéra a norníka“. V sedmé se stal jejím porotcem.

O ONDŘEJI SOKOLOVI ČTĚTE ZDE>>

S bývalou manželkou Kateřinou Lojdovou, představitelkou Gábiny Tejfarové (inženýrky z Prahy) z komediální série Zdeňka Trošky Slunce, seno... má dvě děti – Ester a Adama. Nebývalý zájem médií upoutal svým vztahem s nezletilou kamarádkou své dcery Lucií (v té době jí bylo 16 let), s níž se dal dohromady v roce 2012. Po roce se rozešli, neboť "už prý neměli mnoho společných témat".

 

Další Herci

zobrazit profil Jiří Dvořák
Jiří Dvořák
zobrazit profil Pamela  Anderson
Pamela Anderson
zobrazit profil Bohumil Klepl
Bohumil Klepl
zobrazit profil Pavel Liška
Pavel Liška
zobrazit profil Rudolf Hrušínský nejml.
Rudolf Hrušínský nejml.
zobrazit profil Adrien Brody
Adrien Brody
zobrazit profil Berenika Kohoutová
Berenika Kohoutová
zobrazit profil Jana Kolesárová
Jana Kolesárová