Michal Suchánek

Datum narození: 29. 7. 1965
Místo narození: Jičín
Profese: herec, moderátor, bavič
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Michal Suchánek je český hereč, bavič a moderátor, kterého proslavil film Sněženky a machři a zábavné pořady Tele Tele a Partička.

Michal Suchánek se pro popularitu narodil. Když mu byly pouhé čtyři roky, dostal se díky své "andělské tvářičce" na titulní stranu časopisu Vlasta. O pět let později, v roce 1974, si ho vyhlédl režisér Antonín Moskalyk a obsadil ho do filmu Pozdní léto a odstartoval tak svou hereckou kariéru.

MICHAL SUCHÁNEK

Vystudoval hudebně-dramatické oddělení na Státní konzervatoři v Praze, ale nikdy nenastoupil ke stálému angažmá do divadla. Vídat jsme Michala Suchánka mohli v Čechově prozatimním divadle, v Činoherním klubu nebo v Národním divadle v Praze.

Proslavila ho role bojácného Karla Máchy ve filmu Sněženky a machři. Dále si Michal Suchánek zahrál ve filmu Tankový prapor, v seriálu Bylo nás pět a účinkoval i v několika muzikálech, mj. Krysař, Tři mušketýři nebo Angelika.

Když Michal Suchánek studoval na konzervatoři, spřátelil se s tanečníkem Richardem Genzerem a stala se z nich nerozlučná moderátorská dvojice. V roce 2000 ještě spolu s Veronikou Žilkovou a Josefem Cardou vytvořili pro TV Nova pořad Tele Tele, který na  obrazovkách vydržel sedm let a poté se vysílal v reprízách.

Spolu s Richardem Genzerem natočili dvě recesistická písňová CD – Šlágry Boba a Toma a Volume doprava! a napsali knihu Chytrost nejsou žádné čáry. V roce 2003 založili reklamní agenturu Bob a Tom Creative shop, v jejímž rámci vymysleli a natočili např. spot na kávu Marila.

V letech 2008 až 2011 měli Michal Suchánek a Richard Genzer vlastní zábavný pořad s názvem Mr. GS a poté začali oba excelovat po boku Ondřeje Sokola (jehož později nahradil Michal Novotný) a Igora Chmely v pořadu Partička. Ve stejném roce se Michal Suchánek vrátil také na divadelní prkna.

Další herecké příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Jednu z klíčových postav ztvárnil např. v seriálech Trpaslík, Ohnivý kuře a Krejzovi nebo v komedii Petra Nikolaeva Vybíjená. V tragikomedii Pepa Jána Nováka dostal roli hlavní.

O MICHALU SUCHÁNKOVI ČTĚTE ZDE>>

Michal Suchánek odmalička sportoval; věnuje se fotbalu a lyžování a je vášnivým fanouškem hokejového klubu HC Slavia Praha. Jeho koníčkem jsou také auta.

S manželkou Renátou Suchánkovou, choreografkou a bývallou tanečnicí, má Michal Suchánek dceru Bereniku a syna Jáchyma. Otcem Michala Suchánka je někdejší sportovní komentátor Jaroslav Suchánek.

 

Další Herci

zobrazit profil Jiří Dvořák
Jiří Dvořák
zobrazit profil Pamela  Anderson
Pamela Anderson
zobrazit profil Bohumil Klepl
Bohumil Klepl
zobrazit profil Pavel Liška
Pavel Liška
zobrazit profil Rudolf Hrušínský nejml.
Rudolf Hrušínský nejml.
zobrazit profil Adrien Brody
Adrien Brody
zobrazit profil Berenika Kohoutová
Berenika Kohoutová
zobrazit profil Jana Kolesárová
Jana Kolesárová