Josef Carda

Datum narození: 18. 1. 1956
Místo narození: Ústí nad Labem
Profese: herec, dabér, moderátor

Související celebrity

Životopis

Josef Carda je známý český herec, dabér a moderátor. Přestože vystupoval v mnoha divadlech, nejvíce ho proslavil satirický pořad TV Nova Tele Tele.

Josef Carda hrál po absolvování brněnské JAMU v několika českých divadlech. Diváci ho mohli vidět například v Divadle Rokoko či v Divadle Bez zábradlí. Televizním divákům se poprvé představil v nepříliš povedeném seriálu Policajti z předměstí.

Josef Carda se ovšem nejvíce proslavil v recesistickém a satirickém pořadu TV Nova Tele Tele, kde vystupoval společně se známou bavičskou dvojicí Richard Genzer a Michal Suchánek. Mužské trio doplnila Veronika Žilková. Tele Tele nenechalo nikoho chladným. Jedni ho milovali, druzí odsuzovali.

Postava Josefa Cardy byla nejvíce známa pod přezdívkou „Carda Retarda“, která se s hercem táhne doteď. Po jeho odchodu se většina pravidelných diváků shodovala, že kvalita Tele Tele upadla. Oblíbený pořad nedlouho poté skončil.

Josef Carda si mimo Tele Tele zahrál v několika filmech a seriálech. Mezi nejslavnější patří filmová série Kameňák či seriály Letiště, Vyprávěj nebo Doktoři z počátků. Na komediální pořady už se necítí. „Na pořady typu Partičky už jsem starý,“ objasnil nedávno Josef Carda.

Kromě herectví se Josef Carda věnuje také dabingu. Svůj hlas propůjčil například Alanovi, jednomu ze dvou bratrů v populárním americkém seriálu Dva a půl chlapa. Slyšet ho můžeme i v Simpsonech, kde dabuje Lennyho Leonarda.

Josef Carda žije s manželkou Radkou, se kterou má syna Adama.

VŠE O CARDOVI NAJDETE ZDE

 

Články o celebritě

Exmanželé Slávek Boura a Markéta Majerová Zase spolu! Exmanželé Slávek Boura a Markéta Majerová Zase spolu! K ojedinělému setkání došlo o víkendu v barrandovských ateliérech. Na speciálním natáčení se tam seš... číst článek
Poslední rozloučení s Ladislavem Županičem (†80): Kdo všechno přišel? Poslední rozloučení s Ladislavem Županičem (†80): Kdo všechno přišel? 20. prosince po poledni se konalo poslední rozloučení s hercem Ladislavem Županičem, který se odebra... číst článek
Rozjetý mejdan ve Studiu DVA! Krausová řádila v posteli i laškování Štabrňáka a Adamovské Rozjetý mejdan ve Studiu DVA! Krausová řádila v posteli i laškování Štabrňáka a Adamovské Tolik hereckých hvězd pohromadě se už dlouho nesešlo. Staří dobří přátelé a kolegové společně a ve v... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Ayelet Zurerová
Ayelet Zurerová
zobrazit profil Rudolf Jelínek
Rudolf Jelínek
zobrazit profil Jan Plouhar
Jan Plouhar
zobrazit profil Markéta Coufalová
Markéta Coufalová
zobrazit profil Pavel Kříž
Pavel Kříž
zobrazit profil Barney Harris
Barney Harris
zobrazit profil Trine Dyrholm
Trine Dyrholm
zobrazit profil Miroslav Donutil
Miroslav Donutil