Tereza Voříšková

Datum narození: 29. 9. 1989
Místo narození: Praha
Výška: 175 cm
Profese: herečka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Herečka Tereza Ramba, známá ještě pod příjmením Voříšková z filmů jako Rafťáci, Ro(c)k podvraťáků či Bobule, se v létě 2019 provdala za tanečníka Matyáše Rambu. Následující rok dostala Českého lva.

Studovala hudebně-dramatický obor na konzervatoři v Praze. Od dětství se Tereza Voříšková věnovala tanci a byla součástí dětského tanečního souboru Valášek. I přes to, že chtěla být vždy baletkou, už v osmi letech si střihla malé herecké vystoupení k videoklipu Medvídek, který natáčel Filip Renč s kapelou Lucie.

TEREZA RAMBA RÁDA CESTUJE

Voříšková tajila vztah s Kotkem

První skutečná herecká role Terezy Voříškové přišla až v roce 2005 s Rafťáky. Dokonce našla zalíbení i v jednom z hlavních představitelů. Vztah, který trval téměř dva roky, však Tereza Voříšková i Vojta Kotek dlouhou dobu skrývali.

O rok později Tereza Voříšková pokračovala rolí v Ro(c)ku podvraťáků. V roce 2008 se objevila dokonce v pěti filmech: Svatba na bitevním poli, Venkovský učitel, BrainStorm, Kanadská noc a asi v nejvýraznější roli ve filmu Bobule po boku Kryštofa Hádka.

Tereza Voříšková v roce 2009 na úspěšnou vlnu rolí navázala pohádkou Peklo s princeznou, pokračováním 2Bobule nebo filmy Ďáblova lest, Zemský ráj to na pohled, Ať žijí rytíři a Ctrl Emotion. Po dvouleté pauze se pak objevila v oceněném filmu Alois Nebel.

Ještě jako Voříšková se předvedla nahá

Kromě filmových rolí si Tereza Voříšková nenechala ujít ani seriálovou zkušenost. Vidět byla např. v sériích Místo v životě, Trapasy, Soukromé pasti, Kriminálka Anděl či Terapie. Prosadila se dokonce v zahraniční produkci, jako byl seriál Borgia či Pohřešovaní. Mimo kina a televize je k vidění i na divadelních prknech.

Za hlavní roli v tragikomedii Jiřího Havelky Vlastníci (2019) Tereza Ramba v roce 2020 získlala Českého lva a Cenu české filmové kritiky.

Tereza Voříšková je také známá nahými scénami, kterých už si prošla několik. Mimo to velmi ráda jí. Sama o sobě sama tvrdí, že je velká trémistka. Opakovaně se předvedla coby modelka, fotila např. pro prestižní časopis Elle.

O TEREZE VOŘÍŠKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

O Tereze Voříškové se ale kromě herecké kariéry píše i v souvislosti s hereckými kolegy. Měla dokonce pustit Vojtu Kotka k vodě právě kvůli Kryštofu Hádkovi, s nímž se sblížila během natáčení Bobulí. Jestli je to pravda, se ale můžeme jen dohadovat, stejně jako proč nakonec opustila i jeho.

Mezi její milence patřil i Jiří Mádl. Posléze udržovola vztah s hercem Igorem Orozovičem. V létě 2019 si Tereza Voříšková vzala tanečníka Matyáše Rambu. A téhož roku mu porodila potomka. Dcera Mira přišla na svět v prosinci 2021.

 

Články o celebritě

Odvážné ceny Anděl 2023: Prsa ven, Farna v ráži a překvapení Ramby Odvážné ceny Anděl 2023: Prsa ven, Farna v ráži a překvapení Ramby Hudební akademické ceny Anděl 2023 jsou za námi! Za loňský rok vzniklo mnoho zajímavých písní od růz... číst článek
Prsa a klíny: Které herečky se předvedly nahé před kamerou? Prsa a klíny: Které herečky se předvedly nahé před kamerou? Existují herečky, kterým nahota není zrovna příjemná. V našem českém rybníčku se ale najdou i takové... číst článek
Ina T. si posvítila na celebrity ve slavnostním: Lesk a bída modelů rudého koberce! Ina T. si posvítila na celebrity ve slavnostním: Lesk a bída modelů rudého koberce! Rudý běhoun budiž symbolem významných společenských událostí typu filmových premiér, předávání cen č... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Amy Schumer
Amy Schumer
zobrazit profil Olga Schoberová
Olga Schoberová
zobrazit profil Michaela Badinková
Michaela Badinková
zobrazit profil Klára Doležalová
Klára Doležalová
zobrazit profil Radvít Novák
Radvít Novák
zobrazit profil Florence Hunt
Florence Hunt
zobrazit profil Keira  Knightley
Keira Knightley
zobrazit profil Anna Paquin
Anna Paquin