Jana Pidrmanová

Jana Pidrmanová

Datum narození: 17. 3. 1985
Místo narození: Cheb
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Herečka Jana Pidrmanová, která se na divadelní prkna profesionálního souboru postavila již v dětství, se jedné ze stěžejních filmových rolí dočkala ve fantasy Poslední z Aporveru.

Na stříbrném plátně se Jana Pidrmanová objevila ve filmu Filipa Renče Na vlastní nebezpečí (2007), který do něj obsadil Jiřího Langmajera, Filipa Blažka, Václava Jiráčka či Miroslava Krobota. V rámci televizní produkce to bylo v krimi s názvem V hlavních rolích (2007), a to též v slavném obsazení: Milan Kňažko, Ivana Chýlková, Lucie Vondráčková, Taťjana Medvecká, Jitka Smutná, Petr Nárožný, Miroslav Etzler, Jan Vlasák, Jana Krausová adt. S Kryštofem Hádkem si zahrála v krátkém filmu Runway (2007); posléze i v romantické komedii 2Bobule (2009).

Hlavní roli Jana Pidrmanová dostala od režisérky Ireny Pavláskové v jejím televizním dramatu Bludičky (2010), kde společně s Filipem Cílem a Terezou Nvotovou ztvárnili sourozence, jejichž matka se o ně nabyla schopna postarat, tak skončili v dětském domově. Na obrazovce se půvabná herečka představila také v seriálech Okresní přebor, Sanitka 2, Kriminálka Anděl, Cirkus Bukowsky nebo Mordparta.

JANA PIDRMANOVÁ A NEBEZPEČNÁ SRÁŽKA V MODRPARTĚ

Jednu ze stěžejních postav Jana Pidrmanová ztvárnila v dramatu Prahala Hichama Boutaleba, který do svého filmu obsadil Vicu Kerekes, Barboru Lukešovou, Táňu Pauhofovou, Hanu Vagnerovou... a také ve fantasy Tomáše Krejčíře Poslední z Aporveru, kombinující živé herce s animovaným a počítačově vytvořeným prostředím.

S herectvím Jana Pidrmanová začala již jako malá. Nejenže chodila do dramatického kroužku LŠU, ale dětskou roli si zahrála se souborem chebského Západočeského divadla. Po maturitě na hotelové škole absolvovala herectví na DAMU pod vedení takových pedagogů jako Eva Salzmannová a Alois Švehlík. V době studií hostovala mj. v Divadle Na Prádle, v holešovickém Cross Clubu a též v Činohře Národního divadla. Poté si zahrála ve Stavovském divadle, v ND (Jedenácté přikázání, Modrý pták, Manon Lescaut) a na Nové scéně (Zemětřesení v Londýně, Tři sestry). V sezóně 2016/2017 vyměnila práci v divadle za mateřské povinnosti.

 

Další Herci

zobrazit profil Kiefer Sutherland
Kiefer Sutherland
zobrazit profil Jana Prachařová
Jana Prachařová
zobrazit profil Bella Thorne
Bella Thorne
zobrazit profil Zdeněk Dolanský
Zdeněk Dolanský
zobrazit profil Veronika Senciová
Veronika Senciová
zobrazit profil Valentina Bellè
Valentina Bellè
zobrazit profil Petr Kostka
Petr Kostka
zobrazit profil Angelina Jolie
Angelina Jolie