Pavla  Beretová

Pavla Beretová

Datum narození: 28. 10. 1983
Místo narození: Ostrava
Profese: herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Herečka Pavla Beretová se hned po studiích stala členkou Činohry Národního divadla a začala sbírat ocenění. Získala Cenu Alfréda Radoka a nominaci na Thálii za nejlepší ženský herecký výkon.

Na stříbrném plátně se Pavla Beretová poprvé objevila v dramatu Ocas ještěrky (2009) natočeném podle předlohy Boženy Němcové s Davidem Švehlíkem a Karlem Dobrým v hlavních rolích. Následovala komedie Jana Prušinovského Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) či psychologický snímek Jako nikdy (2013). Větší prostor Pavla Beretová dostala od Radka Bajgara v jeho Teorii tygra (2016), který do ní obsadil Jiřího Bartošku, Elišku Balzerovou, Tatianu Vilhelmovou, Jiřího Havelku či Jakuba Koháka, jehož svéráznou partnerku ve filmu zpodobnila. V dramatu Josefa Tuky Absence blízkosti ztvárnila jednu z klíčových rolí podobně jako Jana Plodková, Anna Cónová a Luboš Veselý.

PAVLA BERETOVÁ - OCENĚNA S HARAPESEM

Diváci, kteří dávají přednost seriálům, si mohli Pavly Beretové všimnout v Soukromých pastech, Okresním přeboru, Nevinných lžích, nekonečné novácké Ulici, Životě a době soudce A. K. či ve Vraždách v kruhu. Zahrála si také v televizních filmech (mj. Archiv, Bludičky, Případ pro lyžaře). Na obrazovce se objevila dokonce už jako malá holka, a to v několika pohádkách ostravského studia České televize.

Již během studií herectví na DAMU (1994 až 1998) hostovala v Divadle v Celetné (Agnes v Krysařovi, Desdemona v Májovém Shakespearovi). Ihned po absolutoriu dostala angažmá v Činohře Národního divadla. Ještě před vstupem do souboru zde účinkovala v převzatých rolích Subrety a Sestry Marty v Cyranovi z Bergeracu a v roli Dorotei ve hře Vladařka Závist aneb Zahradníkův pes. Hrála Marii v Konci masopustu, Gerdu ve Sněhové královně, Zuzanku ve Figarově svatbě, Jessiku v Kupci benátském, Mahulenu v Radúzovi a Mahuleně, Nerinu v Pánovi z Prasečkova. Mezi další představení, v nichž dostala roli, patří Jedenácté přikázání, Les, Zemětřesení v Londýně, Láska a informace nebo V rytmu swingu buší srdce mé.

Talentovaná Pavla Beretová je držitelkou Ceny Jiřího Adamíry, získala ji jako studentka 4. ročníku DAMU či Ceny Alfréda Radoka - Talent roku 2009. Téhož roku byla nominována na Cenu Thálie za roli Salome v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon (Kauza Salome, A-Studio Rubín).

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Mariana Prachařová
Mariana Prachařová
zobrazit profil Lucie Juřičková
Lucie Juřičková
zobrazit profil Matěj Anděl
Matěj Anděl
zobrazit profil Ksenia Rappaport
Ksenia Rappaport
zobrazit profil Zuzana Šulajová
Zuzana Šulajová
zobrazit profil Štěpánka Fingerhutová
Štěpánka Fingerhutová
zobrazit profil Lenka Krobotová
Lenka Krobotová
zobrazit profil Veronika Korytářová
Veronika Korytářová