Ondřej Vetchý

Datum narození: 16. 5. 1962
Místo narození: Jihlava
Profese: herec
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Charismatický Ondřej Vetchý je oblíbený herec. Zazářil v desítkách filmů. Tmavomodrý svět, Příběh kmotra... a za Okresní přebor dostal Českého lva.

Jako herec debutoval Ondřej Vetchý už v devatenácti letech v dětském filmu Neříkej mi majore, kde si zahrál epizodní roli. Nakonec se ale rozhodl pro vystudování pražské konzervatoře, odkud zamířil do Činoherního studia v Ústí nad Labem a Divadla E. F. Buriana. Roku 1989 se stal členem Činoherního klubu v Praze.

ONDŘEJ VETCHÝ JAKO ALOIS RAŠÍN

Ondřej Vetchý ztvárnil nespočet filmových rolí. Jeho nejznámějšími filmy jsou S čerty nejsou žerty, Černí  baroni, Báječná léta pod psa, Kolja, Tmavomodrý svět, Příběh kmotra, Pohádky pro Emu, Bezva ženská na krku, Po střništi bos či Bábovky. V roce 2011 se stal hercem roku v divácké soutěži TýTý.

Na obrazovkách televize se Ondřej Vetchý předvedl např. v nováckém seriálu Okresní přebor, kde ztvárnil postavu Jirky Luňáka neboli Jiřina, a který měl pokračování i na filmových plátnech. Právě za filmové pokračování Okresního přeboru získal Ondřej Vetchý zlatou sošku Českého lva za vedlejší roli.

O ONDŘEJOVI VETCHÉM ČTĚTE ZDE>>

Když má Ondřej Vetchý trochu volného času, věnuje se bojovým sportům, které ho oslovily již v útlém věku. Zajímavostí je, že v judu dosáhl na úroveň 1. danu.

Z prvního manželství s Irenou Vetchou má dceru Veroniku. Podruhé se Ondřej Vetchý oženil s psycholožkou Irenou, která mu porodila dceru Rebeku a syna Arona. Mimo manželství má dvojčata Kristýnu a Terezu.

 

Články o celebritě

Semelka slavil 77 koncertem: Dcera Helena přiznala operaci! A zpívala jako o život Semelka slavil 77 koncertem: Dcera Helena přiznala operaci! A zpívala jako o život Krásné 77. narozeniny, které ho čekají už v pátek, a zároveň 55 let na scéně oslavil Lešek Semelka k... číst článek
Ondřej Vetchý po dlouhé době ve společnosti: Zálesák s tlačítkovou nokií! Ondřej Vetchý po dlouhé době ve společnosti: Zálesák s tlačítkovou nokií! Moderní technika mu moc neříká! Když proto Ondřej Vetchý (61) vytáhl na akci z kapsy svůj telefon, n... číst článek
Jiří Krampol (85): Vážná omluva z pohřbu kamaráda! Jiří Krampol (85): Vážná omluva z pohřbu kamaráda! Byl nejen bodyguardem prezidenta Václava Havla (†75) a bývalým šéfem jeho ochranky, velmistrem bojov... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Jeremy Renner
Jeremy Renner
zobrazit profil Martin Freeman
Martin Freeman
zobrazit profil Julianne Moore
Julianne Moore
zobrazit profil Frances Fisher
Frances Fisher
zobrazit profil Alois Švehlík
Alois Švehlík
zobrazit profil Filip Antonio
Filip Antonio
zobrazit profil Michaela Kuklová
Michaela Kuklová
zobrazit profil Sára Milfajtová
Sára Milfajtová