Becki Newton

Becki Newton

Datum narození: 4. 7. 1978
Místo narození: New Haven, Connecticut, USA
Výška: 157 cm
Profese: herečka
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Rebecca „Becki“ Sara Newton se proslavila rolemi Amandy Tanen v Ošklivce Betty a Quinn v seriálu Jak jsem poznal vaši matku.

Studovala na University of Pennsylvania, kde získala bakalářský titul v evropské historii. Po maturitě se Becki Newton přestěhovala do New Yorku a získala několik rolí v televizních reklamách, např. pro Olive Garden. Objevila se v epizodních rolích v seriálu Zákon a pořádek: Special Victims Unit a Cold Case.

Nejvíce Becki Newton proslavila postavou Amandy Tanen v oblíbeném televizním seriálu Ošklivka Betty (2006 až 2010). Ztvárněním ambiciózní a vtipné módní asistentky si vysloužila uznání kritiky.

Po úspěchu Ošklivky Betty si Becki Newton zahrála v krátce trvajícím sitcomu Love Bites (2011) nebo v komediálním seriálu The Goodwin Games (2013).

V roce 2014 se Becki Newton coby Quinn Garvey stala členkou hereckého týmu populárního seriálu Jak jsem poznal vaši matku. Zde dostala příležitost předvést mj. svůj výzarný komediální talent. Stala se tak vyhledávanou představitelkou dramatických i komediálních rolí.

Ztvárnit další výraznou postavu, Lornu Crane, druhou bývalou manželku hlavního hrdiny v podání Manuela Garcii-Rulfa a zároveň jeho právní asistentku Becki Newton dostala v dramatickém krimi seriálu společnosti Netflix Advokát (The Lincoln Lawyer), který se začal vysílat v květnu 2022.

Kromě práce před kamerou se Becki Newton objevuje v řadě divadelních inscenací.

Manželem Becki Newton se roku 2005 stal řecko-kanadský herec a komik Chris Diamantopoulos.

 

Další Herci

zobrazit profil Lenka Krobotová
Lenka Krobotová
zobrazit profil Martin Kraus
Martin Kraus
zobrazit profil Sandra Nováková
Sandra Nováková
zobrazit profil Soňa Valentová
Soňa Valentová
zobrazit profil Silvia Petöová
Silvia Petöová
zobrazit profil Petra Špalková
Petra Špalková
zobrazit profil Michael Sheen
Michael Sheen
zobrazit profil Jeremy Strong
Jeremy Strong