Angus Sampson

Angus Sampson

Datum narození: 12. 2. 1979
Místo narození: Sydney, Austrálie
Výška: 191 cm
Profese: herec, filmař, moderátor
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Anguse Sampsona, australského herce, filmaře a moderátora, proslavily především filmová série Insidious a kriminální seriál The Mule.

Vzdělával se na Trinity Grammar School na The Armidale School. Angus Sampson hereckou kariéru zahájil v australské televizi a uznání si získal rolemi v seriálech, jako jsou Tajný život nás nebo Duchové.

Průlom na mezinárodní filmové scéně Angusu Sampsonovi přineslo účinkování v hororu Insidious (2010), kde si zahrál Tuckera. V této roli se zabydlel v celé sérii.

K zajímavostem patří, že v Insidious 3: Počátek (2015) má Tucker Anguse Sampsona na sobě triko s motivem filmu Vládci vesmíru z roku 1987, v němž hlavní roli ztvárnil Dolph Lundgren, jehož je prý velkým fanouškem.

Kromě herectví se Angus Sampson podílel na scénáři a režii známého australského kriminálního seriálu The Mule.

Jednu ze zajímavých postav, Cisca, vyšetřovatele, přítele hlavního hrdiny (hraje ho Manuel Garcia-Rulfo) a snoubence jeho druhé bývalé manželky Lorny v podání Becki Newton Angus Sampson ztvárnil v dramatickém krimi seriálu společnosti Netflix Advokát (The Lincoln Lawyer), který se začal vysílat v květnu 2022.

Angus Sampson propůjčil svůj hlas animovaným filmům a televizním pořadům, včetně snímků Králíček Petr a Kung Fu Panda. Stal se též příležitostným spolumoderátorem australského rozhlasového pořadu Get This na stanici Triple M.

Byl také zakládajícím členem skupiny The Forbidden Fruit, jejímž jediným představením byla experimentální interpretace Šíleného Maxe 2, kterou hráli v nočním rozhlasovém vysílání a v níž Angus Sampson ztvárnil Lorda Humongouse, který, jak se ukázalo, uměl docela dobře hrát na jazzovou flétnu.

Stal se nepřehlédnutelným moderátorem kultovního klasického nočního rozhlasového pořadu The Lonely Hearts Club (Klub osamělých srdcí), komediálního seriálu s černým humorem, který běžel na ABC Radio National na začátku roku 2011 a ve kterém Angus Sampson vystupoval pod pseudonymem Richard Silk.

 

 

 

Další Herci

zobrazit profil Miroslav Hruška
Miroslav Hruška
zobrazit profil Jan Čenský
Jan Čenský
zobrazit profil Pamela  Anderson
Pamela Anderson
zobrazit profil Sandra Černodrinská
Sandra Černodrinská
zobrazit profil Michael Shannon
Michael Shannon
zobrazit profil Jakub Zedníček
Jakub Zedníček
zobrazit profil Stephen Moyer
Stephen Moyer
zobrazit profil Anna Geislerová
Anna Geislerová