Manuel Garcia-Rulfo

Datum narození: 25. 2. 1981
Místo narození: Guadalajara, Mexiko
Výška: 189 cm
Profese: herec
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Manuel Garcia-Rulfo se stal hvězdou dramatického krimi seriálu společnosti Netflix Advokát (The Lincoln Lawyer).

Studoval na NYFA I New York Film Academy a na Universidad del Valle de Atemajac. Svou hereckou kariéru Manuel Garcia-Rulfo zahájil v mexické televizi a filmu.

Manuel Garcia-Rulfo hovoří několika jazyky, plynně španělsky, anglicky a francouzsky, což mu umožnilo pracovat v různých filmových produkcích. V Hollywoodu debutoval v roce 2015 ve válečném dramatu Bless Me, Ultima.

Teprve role Vasqueze ve westernu Sedm statečných (2016), v němž si zahrál po boku Denzela Washingtona Manuelu Garciovi-Rulfovi přinesla pozornost, jak diváků, tak kritiky.

Spolupracoval s renomovanými režiséry, jako jsou Antoine Fuqua a Kenneth Branagh. Manuel Garcia-Rulfo se objevil v hvězdně obsazeném krimi dramatu Vražda v Orient expresu (2017), natočeném podle klasického románu Agathy Christie.

Do povědomí široké divácké obce se Manuel Garcia-Rulfo dostal coby Mickey Haller, vyléčen narkoman a idealistický právník úřadující ze zadního sedadla svého Lincolnu, jenž nabourává zavedené pořádky, v dramatickém krimi seriálu společnosti Netflix Advokát (The Lincoln Lawyer), který se začal vysílat v květnu 2022.

Kromě hollywoodských projektů Manuel Garcia-Rulfo pokračuje v práci v mexické kinematografii. Vedlejší roli ztvárnil v dramatu Dos estaciones (2022), hlavní ve snímku Buen salvaje (2023).

Značné množství příznivců si Manuel Garcia-Rulfo získal na sociálních sítích, kde se s fanoušky dělí o postřehy ze své kariéry i osobního života.

 

Další Herci

zobrazit profil Lauren Graham
Lauren Graham
zobrazit profil Angelina Jolie
Angelina Jolie
zobrazit profil Václav Svoboda
Václav Svoboda
zobrazit profil Vlastimil Bedrna
Vlastimil Bedrna
zobrazit profil Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
zobrazit profil Jiří Hrzán
Jiří Hrzán
zobrazit profil Carice van Houten
Carice van Houten