Neve Campbell

Neve Campbell

Datum narození: 3. 10. 1973
Místo narození: Guelph, Kanada
Výška: 170 cm
Profese: herečka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Neve Campbell v roce 1997 získala The Saturn Awards za svůj výkon ve filmu Vřískot. Na další byla nominována o rok později za Vřískot 2.

Hereckou kariéru Neve Campbell zahájila na počátku 90. let 20. století, kdy se proslavila rolí Julie Salinger v televizním seriálu Party of Five (1994 až 2000).

Mezinárodního uznání se Neve Campbell dostalo za ztvárnění Sidney Prescott v úspěšném hororu Vřískot (1996) a jeho pokračováních. Za tuto roli v roce 1997 získala The Saturn Awards. Na další byla nominována o rok později za Vřískot 2.

Kromě úspěchu v hororech Neve Campbell prokázala svůj dramatický talent ve filmech, jako jsou The Craft (1996) a Wild Things (1998). Uznání kritiky se jí dostalo i za výkony v nezávislých snímcích, jako jsou Panika (2000) nebo Firma (2003).

Při své práci před kamerou Neve Campbell nezapomněla ani na divadelní prkna. Na Broadwayi excelova např. v inscenacích Resurrection Blues nebo Love Song.

Po několikaleté pauze v hollywoodských trhácích si Neve Campbell zahrála v televizních seriálech, mj. House of Cards (2016) či Skyscraper (2018).

Stala se jednou z hvězd dramatického krimi seriálu společnosti Netflix Advokát (The Lincoln Lawyer), který se začal vysílat v květnu 2022. Neve Campbell v něm dostala roli Maggie McPherson, trestní prokurátorky a první bývalé manželky hlavního hrdiny v podání Manuela Garcii-Rulfa.

O NEVE CAMPBELL ČTĚTE ZDE>>

V letech 1995 až 1998 byla Neve Campbell provdaná za herce Jeffa Colta, v letech 2007 až 2011 za herce Johna Lighta. Roku 2012 se jejím partnerem stal herec J. J. Feild, kterému tentýž rok přivedla na svět potomka, jehož narození se páru podařilo na několik týdnů utajit. V červnu 2018 oznámila prostřednictvím svého profilu na Instagramu adopci chlapečka, kterému dali jméno Raynor.

 

Další Herci

zobrazit profil Soňa Valentová
Soňa Valentová
zobrazit profil Jana Kovalčiková
Jana Kovalčiková
zobrazit profil Ezra Miller
Ezra Miller
zobrazit profil Sofie  Karochová Filippi
Sofie Karochová Filippi
zobrazit profil Zuzana Vejvodová
Zuzana Vejvodová
zobrazit profil Lucie Polišenská
Lucie Polišenská
zobrazit profil Lucien Laviscount
Lucien Laviscount
zobrazit profil Jonah Hauer-King
Jonah Hauer-King